Mai întâi, oameni importanţi din PNL Giurgiu au ales, în 2015, dar şi în ultima vreme, ALDE-formaţiunea lui Călin-Popescu Tăriceanu. Vorbim despre un preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, despre consilieri judeţeni sau locali, liberali care s-au plâns că, după ani de muncă în partid, ar fi fost daţi la o parte fără prea multe justificări sau „sincere păreri de rău”, atunci când se pare că interesele au impus acest lucru.

Un exemplu dat de ei ar fi acela când Dumitru Beianu a preluat organizaţia judeţeană, dar un altul este şi atunci când social-democratul Florian Nicolae a venit în PNL, cu dorinţa de a candida la Primăria Giurgiu, şi care şi-ar fi impus în echipă proprii oameni. Şi ei- foşti social-democraţi.

Iată că, după ALDE, încă o formaţiune politică, ce-i drept, aflată la început de drum, vine parcă să continue… „autodecimarea” PNL-ului, separând, în parte, liberalii de… pdl-işti sau psd -işti.

Noruţ Stănişteanu, Constantin Preda, Marius Ghinea şi Corneliu Mincă, toţi cu nu mai puţin de 20 de ani în PNL Giurgiu, au ales Mişcarea Liberală, condusă la nivel central de arhitectul Dan Horaţiu Buzatu.DSC_0062 DSC_0064

Cu toţii au participat, vineri, 25 februarie, la o conferinţă de presă, prin intermediul căruia au anunţat, aşadar, înfiinţarea structurii şi la Giurgiu, candidatura lui Stănişteanu la Primăria Giurgiu, dar şi că… nu vor rămâne singurii liberali din PNL care au ales noua formaţiune.

„Povestea liberalismului s-a stins, uşor-uşor, la Giurgiu, dar şi la nivel naţional. Era nevoie de o alternativă pentru electoratul de dreapta(…). Odată cu lansarea acestui partid, sunt convins că adevăraţii liberali vor veni către noi!”, a declarat preşedintele organizaţiei municipale al ML, Marius Ghinea.

Acest fapt a fost întărit şi de Stănişteanu, cel care a spus că mulţi dintre foştii săi colegi de la PNL ar fi nemulţumiţi de modul în care actuala conducere acţionează.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.