Primarul municipiului Giurgiu a venit, joi, 24 martie, în conferinţă de presă, cu noi precizări pe tema proiectelor ce nu au fost votate de către consilierii PNL, ALDE şi UNPR. Este vorba despre proiecte ce vizează realizarea unor locuri de parcare, dar şi a unor locuri de joacă şi de agrement.

Dacă cei de la ALDE şi UNPR nu prea au mai comentat cazul, de la momentul votului încoace, liberalii au dat tot felul de motive, fie prin intermediul unor comunicate, fie la conferinţele de presă.

Au zis ba că li s-au blocat tabletele şi că nu au apucat să citească materialele, ba că, de fapt, le citiseră, dar erau copy-paste unul după celăllalt şi că le-ar fi ridicat semne de întrebare şi aşa mai departe.

După ce, anterior, printr-un comunicat, Nicolae Barbu a anunţat că respectivii consilieri nu doar că le citiseră, dar le şi votaseră la şedinţele comisiilor de specialitate, joi, edilul, în conferinţă de presă, a adus şi procesele verbale aferente şedinţelor menţionate.

„Votul consilierilor a fost impardonabil şi ei caută acum să acopere această greşeală, dar fac altele şi altele(…). Am aici procesul verbal de la şedinţa Comisiei de Buget-Finanţe, din data de 12 februarie, şi atenţie!, noi am avut şedinţa pe 9 martie. Proiectele au primit aviz favorabil, de sus până jos. Sunt semnăturile membrilor comisiei, toate partidele au reprezentanţi. Mai este procesul verbal de la şedinţa Comisiei Juridice, din 11 februarie, tot aviz favorabil de sus până jos”, a precizat Barbu.

Singurul proiect ce nu a primit aviz favorabil, a spus edilul-şef, este acela referitor la preluarea Autogării Giurgiu de către alt operator.

Pevenind la proiectele cu locurile de parcare şi de joacă, Barbu a precizat: „A devenit clar că respectivii consilieri ai PNL, ALDE şi UNPR nu doar că ştiau despre proiecte, dar le-au şi dezbătut, studiat şi aprobat în unanimitate în comisii. În Consiliul Local s-a creat o troică, dar nu împotriva lui Barbu, ci a cetăţenilor iar asta nu poate fi acceptat! Aceşti politicieni mint cu nonşalanţă iar şefii lor au intrat în mocirlă. De fapt, au demonstrat că nici măcar experienţă politică nu au”.

Edilul giurgiuvean a menţionat că va repune proiectele menţionate pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Local. „Cazul acesta îmi aminteşte de cel al lui Marin Anton care, în 2012, a blocat tot bugetul Consiliului Judeţean, fără să se gândească la faptul că lasă oamenii fără salarii, că blochează întreaga activitate a instituţiei. Marin Anton n-a rămas netaxat, nu prea mai există pe scena politică locală, oamenii l-au ţinut minte!”, a mai spus Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.