Este vorba despre activităţi prinse într-un proiect transfrontalier pe care speră să-l câştige cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în parteneriat cu Centrul de Oncologie din Ruse, Bulgaria.

„Prin acest proiect, în primul rând, vom realiza reabilitarea spaţiului din SJU unde funcţionează secţia de Oncologie. De asemenea, dorim modernizarea spaţiului unde sunt efectuate tratamentele chimio-terapice”, a declarat, în conferinţă de presă, luni, 21 martie, managerul Spitalului, Elena Dinu.

Ea a spus că, în prezent, 7.500 de giurgiuveni sunt, oficial, înscrişi la cabinetul de Oncologie al singurului medic specialist din Giurgiu.

„Tot prin intermediul proiectului, dorim să achiziţionăm un sonoelastograf. Este un fel de ecograf mai performant ce dă un semnal diferit pe tumorile maligne. De asemenea, vom organiza şi traininguri pentru cei care vor lucra pe sonoelastograf. Tot în cadrul proiectului, vor putea fi efectuate vizite comune”, a zis Dinu, explicând că oncologul nostru va putea merge, o dată pe lună, la Ruse iar oncologii bulgari să vină la noi. Ei îşi vor spune, aşadar, o a doua opinie, cu privire la cazurile fiecăruia.

„Nu trebuie să meargă niciun pacient la Ruse, cum s-a speculat. Doar medicii vin aici şi al nostru merge acolo”, a subliniat managerul SJU Giurgiu.

Potrivit Elenei Dinu, valoarea proiectului ce ar putea fi câştigat, este de 1,5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.