Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a prezentat, luni, în conferinţă de presă, primele rezultate ale celor două acţiuni de control.

Prima, ce vizează acreditarea SJU, s-a concretizat, deocamdată, doar într-un pre-raport, a spun Dinu.

E a enumerat doar câţiva dintre cei 290 de indicatori neconformi şi a spus că, foarte mulţi, ar viza procedurile şi managemenul calităţii. Verificarea a avut loc între 22 şi 26 februarie.

„Evaluatori independenţi au discutat cu toţi angajaţii, dar şi cu pacienţii, tuturor fiindu-le distribuite chestionare pentru completare. Este pentru prima oară când Spitalul Giurgiu intră în procedură de evaluare(…). Au fost evaluaţi toţi şefii de secţii, unii au fost mai pregătiţi, alţii au invalidat munca altora. Acreditarea este un proces complex, numărul indicatorilor neconformi se va mai diminua, dar, din discuţii neoficiale, am înţeles că unitatea noastră se apropie de un spital de urgenţă”, a zis Dinu.

Ea susţine că multe dintre indicatorii neconformi s-au referit la infrastructură, lucru ce nu depinde de conducerea SJU, întrucât de lucrări de acest fel trebuie să se ocupe Consiliul Judeţean. „Evaluatorii au găsit lucruri ce nu puteau fi făcute de noi. Aşteptăm raportul final, dar poate dura şi 5-6 luni. Ca exemple de indicatori, la Unitatea de Primiri Urgenţe, ne-au spus că nu avem heliport. Apoi, că imaginile de la radiologie nu ajung în timp real pe secţie, dar avem probleme şi cu avizul ISU”, a spus managerul SJU Giurgiu.

Pe de altă parte, legat de controlul încrucişat, acesta a fost efectuat de specialişti din Ialomiţa.

„Unitatea noastră sanitară nu a fost sancţionată, ceea ce nu s-a mai întâmplat de multă vreme. În cea mai mare parte, cei din echipa de control au verificat condiţiile de igienă, modul de selectare a deşeurilor. Totodată, au găsit probleme în anumite secţii cu numărul mic de paturi raportat la pacienţi, de exemplu la medicină internă sau cardiologie. De asemenea, au solicitat să avem covor PVC antibacterian în tot spitalul. Este o investiţie pe care noi, ca unitate, nu ne-o permitem”, a mai declarat Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.