Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu, medic Elena Dinu, a fost întrebată, luni, 21 martie, în conferinţă de presă, dacă va fi achiziţionat aparatul mamograf, inclus, la început de an, pe lista de investiţii a unităţii medicale.

„Eu am fost cea care a promovat lista de investiţii către Consiliul Judeţean, în care am trecut şi mamograful şi un endoscop. Această listă a fost aprobată, dar în bugetul meu nu există sume alocate. Adică, putem cumpăra aparatele doar cu fonduri fie de la Consiliul Judeţean, fie de la Ministerul Sănătăţii şi-l voi achiziţiona când una dintre aceste entităţi îmi va da banii. Legea nu-mi permite să-l cumpăr eu cu fonduri proprii”, a declarat Elena Dinu.

Achiziţionarea mamografului pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a devenit un subiect fierbinte, încă din primăvara lui 2015. Atunci, mai mulţi voluntari ai Asociaţiei Bolnavilor de Cancer şi Hepatită C din Giurgiu au strâns zeci de mii de semnături. Acestea, alături de un memoriu au fost depuse la CJ pentru solicitarea aparatului atât de necesar unui spital judeţean.

Iniţial, conducerea CJ, prin vocea lui Vasile Mustăţea, spunea, la momentul respectiv, că legea nu i-ar permite cumpărarea de aparatură de înaltă performanţă, deşi tomograful şi RMN-ul tot prin CJ fuseseră cumpărate.

Ulterior, cu susţinerea mai multor consilieri judeţeni de la mai multe partide, dar şi prin vocea unor politicieni, precum senatorul PSD Niculae Bădălău, a venit vestea bună că mamograful a fost trecut pe lista de investiţii pe 2016. Din păcate, iată, că a rămas la acelaşi stadiu… Cel puţin deocamdată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.