Copreşedintele ALDE, preşedinte al Senatului României, prezent joi, 10 martie, la Giurgiu, a fost întrebat, la întâlnirea cu presa locală, despre protocolul între formaţiunea pe care o conduce şi PSD. A fost întrebat, de asemenea, dacă la nivel local este impusă o colaborare înainte de alegeri.

„Protocolul dă posibilitatea, dar nu impune, organizaţiilor locale ale ALDE şi PSD să colaboreze pre sau post electoral. Nu este o coaliţie sau alianţă politică, ci una electorală pentru a ne maximiza rezultatele la alegeri. Cu PSD am avut o bună colaborare şi în anii anteriori, de la formarea USL, apoi în Guvernul Victor Ponta. Avem o relaţie foarte bună pe care intenţionăm să o continuăm”, a precizat Tăriceanu.

El a răspuns, astfel, unei alte întrebări, aceea dacă PSD este principalul adversar.

„Am spus anterior. Nu PSD este principalul adversar, ci PNL. Noi ne adresăm electoratului de centru-dreapta. Acest electorat are nevoie de o reprezentare corectă(…). PNL se degradează pe zi ce trece, fiind dominat de partidul apropiat lui Băsescu, a devenit o formaţiune de factură populistă, se apropie deci de stilul fostului preşedinte al României. PNL de azi copiază comportamentul politic al PDL, devenind din ce în ce mai nefrecventabil. În PNL de azi nu mai este democraţie şi, de 1 an, au scăzut vertiginos în preferinţele electoratului, o arată toate sondajele”, a mai afirmat Tăriceanu, la Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.