Primarul municipiului Giurgiu a făcut această declaraţie, joi, 10 martie, în cadrul unei conferiţe de presă. El a criticat, astfel, dur decizia consilierilor PNL, ALDE şi UNPR de a se abţine de la votul unor proiecte de investiţii, precum realizarea mai multor locuri de parcare, locuri de joacă şi de agrement în oraş.

„Dacă de la consilierii PNL mă aşteptam la aşa ceva, de la ALDE chiar nu. Orice om exclus dintr-un consiliu mulţumeşte pentru colaborare şi pleacă. Domnul Alexandru Vladu(fost viceprimar, n.r.) s-a aşezat în spatele consilierilor ALDE care au votat exact cum le-a dictat… Am mai întâlnit o situaţie similară, acum 2 ani, când domnul Vladu era la PPDD(…). S-a creat o majoritate nu împotriva lui Barbu, în Consiliul Local, ci împotriva cetăţenilor iar eu asta nu accept. Se vede lipsa de experienţă politică şi dorinţa unora de a-şi realiza doar interesele proprii! Cum să te răzbuni pe cetăţeni, pe copii, pe investiţii?”, a spus Barbu.

Primarul de Giurgiu a venit cu documente pentru a proba faptul că investiţiile respective au fost stabilite încă de anul trecut, atunci când, prin hotărâri de CL, aceiaşi consilieri au votat inclusiv pentru bugetarea lor.

„Nu sunt lucrări destinate campaniei electorale! Ele sunt prinse în lista de investiţii din 2015, sunt unele chiar lucrări în continuare. Au fost respectate toate procedurile şi acumtrebuiau să intre în licitaţie. Vorbim de locuri de joacă la mai multe grădiniţe, de terenuri de sport de cartier şi de 200 de locuri de parcare, cele mai multe în Tineretului, acolo unde ştim, mai ales iarna, cât de greu îşi găsesc oamenii loc de parcare. Sunt unii giurgiuveni care pleacă mai devreme de la serviciu ca să prindă un loc unde să-şi lase maşina! Dar dumnealor nu ştiu asta. Nu merg acolo decât în campanie electorală. Chiar sunt curios ce le vor spune acum giurgiuvenilor, cum o să le răspundă la întrebarea DE CE au votat împotriva investiţiilor?”, a zis Barbu.

Edilul-şef a menţionat că aceste întârzieri vor face ca investiţiile să fie amânate cu luni bune, poate chiar pentru anul viitor, iar în pierdere sunt doar cetăţenii.

P.S.: Consilierii cu pricina au motivat abţinerea de la vot prin faptul că ar fi avut tabletele „blocate” şi că nu ar fi intrat în posesia proiectelor de hotărâre. Un specialist IT din cadrul Primăriei a spus, însă, în plen, faptul că proiectele au fost la dispoziţia consilierilor, on-line, toată luna februarie. Jumătate în prima parte a lunii, cealaltă jumătate în cea de-a doua parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.