Edilul-şef al comunei Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, prezent la cea mai recentă conferinţă de presă a PSD Giurgiu, a vorbit şi despre asocierea dintre mai multe unităţi administrativ-teritoriale giurgiuvene în vederea accesării cât mai multor fonduri de la Uniunea Europeană. De asemenea, primarul Cărăpănceanu a criticat conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu pentru că nu i-a sprijinit pe edili în găsirea unor parteneri şi dincolo de graniţă, dar şi pentru lipsa sprijinului în ceea ce priveşte scrierea de proiecte pe domenii cunoscute bine de unii specialişti ai CJ Giurgiu.

„Aşa cum ştiţi, există în judeţul Giurgiu un Grup de Acţiune Locală(GAL) Inima Giurgiului- Ţara Neajlovului şi a Câlniştei. Pe 9 martie, la Ghimpaţi, va avea loc Adunarea Generală, când va fi aprobată strategia de dezvoltare a comunelor din acest GAL, respectiv Ghimpaţi, Letca Nouă, Clejani, Bucşani, Vânătorii Mici, Găiseni, Crevedia Mare şi Mereni din Teleorman. Urmează să vină alături de noi şi Iepureşti, Mihăileşti, Buturugeni şi Roata de Jos. Avem posibilitatea să accesăm, uniţi, între 2 şi 7 milioane de euro, în perioada 2014-2020. Pot fi accesate şi sute de mii de euro de către privaţi, dar pot fi făcute şi parteneriate public-private”, a zis Cărăpănceanu, precizând că şi Consiliul Judeţean face parte din acest GAL.

„Judeţul Giurgiu pierde proiecte, pierde bani europeni. Nu găsim localităţi în oglindă pentru accesarea de fonduri pe programul transfrontalier, rămân bani necheltuiţi! Nu primim sprijin în acest sens deloc de la Consiliul Judeţean, nici măcar pe consultanţă. Sunt foarte multe localităţi în Bulgaria cu care ne-am putea înfrăţi pentru a lua bani ca să ne dezvoltăm comunele şi oraşele, dar cei de la CJ nu se interesează, pur şi simplu!”, a mai declarat Cărăpănceanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.