Am pus comunicatele de presă între ghilimele pentru că cel puţin acela din 29 februarie numai asta nu pare a fi. Foarte serios vă spun!

Ce-i drept, prin intermediul unui asemenea document(ăla ca la carte, adicătelea), de exemplu reprezentanţii unui partid politic pot să-şi expună opiniile despre alţii, nu doar să transmită informaţii despre propria organizaţie, activitate etc. Însă, ce au făcut liberalii de la Giurgiu, folosindu-se, cel mai probabil, de vreun ziarist prieten, este fix opusul a orice- oricât ar dori ei să fie… denumit comunicat de presă. Scuzaţi „alambicarea”!

„Comunicatul de presă” al liberalilor, care a stârnit aceeaşi reacţie în rândul multor colegi, a venit după ce conducerea PSD a anunţat că cei mai mulţi dintre primarii în funcţie merg în continuare cu formaţiunea condusă, la Giurgiu, de Niculae Bădălău.

„PSD Giurgiu speriat. Promite pielea ursului din pădure” este boombasticul titlul al mai degrabă editorialului pixului galben. Trecând peste faptul că vorba cu pricina din cea de-a doua propoziţie e de fapt „ a vinde pielea ursului din pădure”– adică a face planuri cu un lucru pe care nu-l ai(explicaţie conform dex.ro)- titlul e de-a dreptul haios, ca o replică absolut nereuşită a altor pixuri care au notat, săptămâna trecută, de exemplu: Lovitură pentru PNL. Cei mai mulţi primari rămân lângă (şi în) PSD.

Acum, sincer, suntem oameni mari, deci conştienţi că giurgiuvenii ştiu cum stă treaba în ambele partide… Suntem oameni mari şi ne asumăm treburi, nu? Deci, oricât aţi încerca să întoarceţi ideea, tare mă îndoiesc că ar ţine. Hai, bine, aşa, ca timidă încurajare a propriilor membri, merge!

Mai departe! În următoarea frază, pixul galben vorbeşte parcă fix de PNL Giurgiu. Ia fiţi atenţi!: „Partidul Național Liberal constată că, la Giurgiu, PSD este speriat de moarte de către alegători și a început să umble cu jalba de promisiuni prin județ, doar-doar va mai rămâne cineva în acest partid până la alegerile locale”.  … Cu apreciere pentru gramatica fără cusur, dar, fraţilor, de la cine pleacă membri importanţi(vezi Stănişteanu, Mincă, Preda şi mulţi alţii)? Suntem oameni mari sau nu mai suntem? Iar aia cu jalba este bestială, pe bune! Ia ziceţi, domnilor primari, care are jalba ‘a mai mare?

Bun. În continuarea comunicatului, harnicul pix scrie că Bădălău, pe care îl fac „penal” în repetate rânduri, ar fi dat un „spectacol jalnic”, venit din „disperare”. Aici puteţi râde! Întrebarea este, de fapt, doamne-doamne, cine-a aprobat gluma asta de „comunicat”?

„Lipsit de orice viitor politic, Niculae Bădălău s-a apucat de strâns, de Dragobete, scrisori de fidelitate de la unii primari, în speranța că nu va rămâne singur și trist până la Paște. Ca într-o întrecere școlărească, președintele PSD a venit joi la presă cu un teanc de hârtii fără valoare, nereușind să convingă pe nimeni că s-ar baza cu adevărat pe ceva, în afară de clasicele amenințări și plictisitoarea cacialma”, scrie liberalul, originalul, sclipitorul şi galbenul pix. Ghilimelele vă aparţin.

Hârtiile alea fără valoare, domnilor, sunt dosarele primarilor pe care, ce-i drept, i-aţi mai jignit şi cu multe alte ocazii. Valoarea lor, a primarilor, domnilor, însă, n-o dă vreun partid. Totuşi, cred că ar fi mai bine să citiţi editorialele propuse drept comunicate de presă, înainte să le daţi drumul. Dacă aţi citit, cu atât mai rău!

PIXul continuă: „Problema giurgiuvenilor este că acest personaj(Niculae Bădălău, n.r.) continuă să existe în politică, în ciuda așa-ziselor „criterii” impuse de PSD (condus de un alt penal, Dragnea), în pofida dispreţului pe care și el și partidul său îl stârnesc oamenilor din județ. Eu, în locul celor doi, aş cere oarece dovezi, ca să nu zic daune pentru acuzaţiile astea(pe alocuri haioase, ce-i drept). Şi-aş face şi un sondaj, pe bune, ca să mă liniştesc, dacă n-aş dormi noaptea de grija PSD.

Moooa, dar ce lovitură: „PNL Giurgiu se opune ferm acestui model de “şantaj” politic practicat de PSD”, aţi pus voi între ghilimele, dar tot acuzaţie gravă se numeşte. Şi, da, bravo, uite, îmi amintesc că la fel ziceaţi şi când era PDL-ul la putere- acum alături (şi în) voi-, că s-au pus pe primari cu controale, cu şantaje. O, ce placă minunată! La muncă mai trecem şi noi?

Dar cea mai, cea mai haioasă este fraza de încheiere- apoteotică- a celui mai ciudat „comunicat de presă” pe care l-am citit vreodată: „Alegerea din iunie este simplă: între un viitor solid, alături de PNL Giurgiu și rămânerea în anonimat alături de PSD Giurgiu”.

Unu, doi, trei şi: ha ha ha!

Super, liberali, doar că…, în esenţă, „pagubă-n ciuperci” cu scriiturile de genul ăsta. Şi-o ştim toţi.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.