Europarlamentarul PSD, lider al femeilor social-democrate, Viorica Dăncilă, a fost prezent la Giurgiu, vineri, 26 februarie, la o întâlnire cu primarii giurgiuveni, dar şi cu liderii organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, cât şi cu membri care au dorit să o cunoască.

Vizita face parte dintr-o serie de astfel de evenimente desfăşurate sub denumirea „Atelierele: Promovarea Democraţiei. Reforma Politică”.

În acest context, europarlamentarul Viorica Dăncilă le-a vorbit celor prezenţi despre actualul context politico-administrativ al României, criticând Guvernul Cioloş.

„Vedem o lege a salarizării pe care noi am lăsat-o la cheie, dar pe care ei nu o dau. Nu mai vorbeşte nimeni de creştere de pensii, nu mai vorbeşte nimeni de crearea de locuri de muncă. Ei doar vorbesc de ceea ce-i interesează. Ba mai mult, încearcă să ducă în România o politică a austerităţii. Nu mai vorbim de legea prevenţiei în sănătate, în care vor să pună un om să plătească pentru că nu a fost la medic. Toate acestea trebuie spuse, cred că noi toţi trebuie să facem o echipă şi să-i ajutăm pe primarii noştri. Ei sunt respectaţi în comunitate, dar vor face tot ce e posibil să-i denigreze, ca în ultima perioadă, vor încerca să le pună beţe în roate”, a spus Dăncilă.

De asemenea, ea a vorbit inclusiv despre remuneraţia edililor şi a celor care lucrează în administraţie. „Salarii în administraţie, salariile ale primarilor, comparativ cu responsabilitatea pe care o au, sunt foarte mici. Nimeni din actualul guvern nu-i întreabă pe primari care sunt nevoile comunităţilor lor, ei le ştiu pe toate. Contactul tehnocraţilor cu societatea, cu teritoriul este nulă. Vă spune un europarlamentar, da, au venit oameni de la Bruxelles, cu idei de acolo, dar noi suntem diferiţi. Giurgiu nu este ca Bruxelles sau Alexandria nu este ca Lisabona, cerinţele sunt altele. Au vorbit de fonduri europene, dar absorbţia de fonduri europene a scăzut. Cât de ajutaţi sunteţi primarii pentru ghiduri şi ca să luaţi aceste fonduri? Noroc că aveţi aici o conducere care vă ajută şi care încearcă să vă sprijine. Eu cred că democraţia înseamnă un guvern ales prin vot, care să poată deconta ceea ce face bine sau nu face bine”, a mai spus Dăncilă, la Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.