Anunţul a fost făcut, joi, 24 februarie, de către reprezentanţii Ministerului Dezvoltării. Ei anunţă, aşadar, că data de 15 martie 2016 este ultima zi pentru depunerea de proiecte ce vizează forța de muncă sau cooperarea dintre instituțiile publice în regiunea de graniță România-Bulgaria. 

Este vorba de al doilea apel de proiecte, cu o alocare financiară de 30.448.192 milioane de euro, al Programului Interreg V A România-Bulgaria 2014-2020 Axa Prioritară 4 (“O regiune calificată şi incluzivă”) şi Axa Prioritară 5 (“O regiune eficientă”). Apelul a fost deschis pe 15 octombrie 2015, iar cererile pot fi depuse la sediul Secretariatului Comun din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași (SC-BRCT)”, este menţionat într-un comunicat de presă.

Potențialii aplicanți interesați au putut beneficia de o sesiune de informare marți, 23 februarie 2016, la București.

„Unul dintre cele mai importante criterii de evaluare a cererilor de finanțare este măsura în care proiectele vor contribui la atingerea indicatorilor programului, au subliniat reprezentanții Autorității de Management la începutul secțiunii de întrebări și răspunsuri. Proiectele depuse pot fi de tip “soft” – studii, strategii, seminarii etc. – sau “hard” – incluzând o componentă de infrastructură sau de investiție – și trebuie să se concentreze pe piaţa forţei de muncă şi pe mobilitatea acesteia (Axa 4) sau pe creșterea capacității de cooperare între instituţiile publice (Axa 5)”, mai este menţionat în comunicat.

Proiectele sunt finanțate în proporție de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), 13% reprezintă co-finanțarea națională, iar 2% contribuția proprie a beneficiarului.

Pentru a fi eligibili, aplicanții trebuie:

– să fie organisme/organizații non-profit române sau bulgare, constituite în mod legal în conformitate cu legislația națională,

– să aibă surse de finanțare stabile și suficiente pentru a asigura continuitatea funcționării pe toată durata proiectului,

– să poată demonstra capacitatea de a gestiona activitățile din cadrul proiectului,

– să fie organismul/instituția cu competența de a lua măsuri în domeniul/domeniile abordate de proiect.

– să aibă sediul în aria eligibilă transfrontalieră; sau să aibă sucursale locale/regionale cu statut juridic (persoană juridică) stabilite în aria eligibilă; sau să fie autorități publice naționale ale căror arie de competență, stabilită prin acte juridice, se extinde în zona eligibilă a programului; pot participa și parteneri care nu îndeplinesc aceste condiții, dar bugetul lor trebuie să nu depășească 20% din bugetul total al proiectului.

Proiectele pot fi realizate de cel mult 5 parteneri din România și Bulgaria iar durata maximă a unui proiect nu poate depăși 24 de luni.

 Acesta a fost ultimul din suita de evenimente organizate pentru promovarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Programul Interreg V-A România-Bulgaria, la care au participat mai mult de 300 de persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.