Colegul şi prietenul demisionarului liberal Noruţ Stănişteanu, lider al PNL Giurgiu timp de aproape 11 ani, Corneliu Mincă a vorbit, la rândul său, miercuri, 24 februarie, în conferinţă de presă, despre motivele ce l-au determinat să plece din „echipa” actuală.

„Timp de 11 ani am condus PNL Giurgiu. Am luat organizaţia de la zero şi, alături de colegi, am adus-o, în 2000, pe locul I pe ţară în rândul organizaţiilor judeţene. Acum, am două proverbe de transmis: Cine n-are bătrâni, să-şi cumpere! Şi: Orice cal de curse ajunge mârţoagă, dar nu din orice mârţoagă iese cal de curse. PNL Giurgiu nu mă mai reprezintă. Nu pot accepta ca persoane care până ieri aveau o gândire iar azi modul de gândire se întoarce la 180 de grade”, a spus Mincă.

Mincă: Excluderea unor liberali vechi din BPJ- „o manevră parşivă”

El a precizat că decizia de a pleca s-a concretizat odată cu demisia lui Stănişteanu. Aceasta, după ce, anterior, nici Mincă nu a fost de acord cu modul în care s-a derulat aşa-zisa „competiţie” internă pentru candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului. Adică, pe scurt, Corneliu Mincă spune că: „s-a lucrat pe la spate, că nu a fost, de fapt, o competiţie deschisă, ci că a fost o luptă inegală”.

„Au denaturat lucrurile(cei din conducerea actuală a PNL Giurgiu, n.r.) şi s-a ajuns, în final, la o manevră parşivă, când, pur şi simplu, mai mulţi membri au fost eliminaţi din Biroul Politic Judeţean, o decizie care nu mi s-a părut statutară(…). Eu cred că liberalii au votat doar membri noi, fără să ştie cine pleacă(…). PNL Giurgiu este în picaj iar cei care-l conduc nu sunt în stare să-l ridice”, a subliniat Mincă.

Legat de renumita excludere a mai multor liberali din BPJ(Stănişteanu, Preda, Mincă etc.), Stănişteanu a declarat, la aceeaşi întâlnire cu presa locală, că inclusiv cu privire la aceasta, dar şi referitor la alte probleme, conducerea centrală a fost înştiinţată.

„Cred că PNL are probleme la nivel naţional. În 28 noiembrie, am trimis un document către Bucureşti, semnat de preşedintele Consiliului Judeţean, de 31 din cei 50 de preşedinţi de organizaţii locale ale PNL, de 19 foşti şi actuali membri, de 6 din 7 primari liberali şi de 4 din 5 viceprimari. Celor de la centru li s-a adus la cunoştinţă ceea ce se întâmplă la Giurgiu şi am cerut doar o analiză. N-am primit niciun răspuns(…)”, a zis Stănişteanu.

Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat, spune el, şi la o altă solicitare în scris către Dumitru Beianu, imediat după ce s-a aflat că a mai candidat în 1996, pe listele unui al treilea partid distinct, la CJ. „Niciun răspuns. Acest tratament cred că nu există nici la cel mai dictatorial partid din lume, nici înainte de 89 nu exista”, a subliniat Noruţ Stănişteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.