Proaspăt demisionar din PNL Giurgiu, Noruţ Stănişteanu a susţinut, miercuri, 24 februarie, o conferinţă de presă în care a explicat motivele plecării sale din rândurile unei formaţiuni politice din care a făcut parte încă din 1995.

Lui i s-a alăturat, inclusiv în ceea ce priveşte demisia, Corneliu Mincă- preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu între anii 1990-2000.

Stănişteanu, la rândul său preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Giurgiu în perioada 1998-2006, un giurgiuvean cu rezultate remarcabile şi din punct de vedere administrativ, a spus, mai întâi, că „pe vremuri”, adică în perioadele menţionate, PNL Giurgiu însemna „echipă”.

„Atenţie, vorbim despre o echipă. Atunci nu se făceau diferenţe între cine este sau nu în birourile politice. Toată lumea participa la construcţia partidului. Atunci, se ţinea la doctrină, la principii iar rezultatele s-au văzut. PNL, din Opoziţie, ajunsese numărul 1 în judeţul nostru”, a spus Stănişteanu.

„Nici Iliescu nu proceda cum procedează actualul copreşedinte”

Stănişteanu a reamintit faptul că, după perioada 2016-2014, când a ocupat importante funcţii în administraţia locală, centrală, dar şi în diplomaţie- a fost ministru-consilier la Barcelona, a revenit în PNL cu acelaşi entuziasm.

„Le mulţumesc tuturor colegilor cu care am lucrat, mai vechi sau mai noi. Datorită echipei am putut avea rezultate notabile. Le mulţumesc tuturor, mai puţin unui singur om şi acesta este Dumitru Beianu. De când a venit el la conducerea PNL, în opinia mea, nu a făcut decât să strice. A reuşit doar să creeze un climat de discomfort, de nemulţumire, în rândul multor membri”, a spus Stănişteanu, precizând, deci, că şi-a dat demisia din cauza modului în care este condus acum PNL Giurgiu. „Vorbim despre un mod discreţionar pe care nici măcar Lucian Iliescu nu-l practica. Niciodată, Iliescu nu a procedat cum procedează actualul copreşedinte Beianu. Dacă Dumitru Beianu va dispărea de la conducerea PNL, voi analiza dacă va fi cazul să mă întorc sau nu!”, a mai declarat Noruţ Stănişteanu.

Întrebat dacă intenţionează să meargă către un alt partid, el a spus că, deocamdată, nu discută despre o asemenea mişcare. A menţionat că a purtat discuţii cu mai mulţi lideri politici, dar că nu va lua acum vreo decizie.

Stănişteanu a mai fost întrebat dacă l-a sunat careva din conducerea PNL Giurgiu, după decizia sa, şi a răspuns că nu. „Eu n-am nicio problemă, nici cu Floricel, nici cu Gheorghe Ştefan. Deşi acesta din urmă a spus că el nu stă la masă cu cei care au afaceri cu statul, cu mincinoşi, încă stă. Eu am ales să nu mai stau la masă cu mincinoşi(…). Mă descalific eu dacă mai stau la masă cu astfel de persoane”, a subliniat Stănişteanu, declarând şi că, la Giurgiu, Decalogul PNL nu a fost respectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.