Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a făcut câteva precizări pe acest subiect, joi, 18 februarie, în conferinţă de presă.

„Sunt convins că cei mai mulţi dintre aceia care au atacat legea nu au citit-o. Este o lege de care România are nevoie şi cine a citit-o, totuşi, poate observa cu uşurinţă că nicăieri în cuprinsul acesteia nu se face vreo referire ce ar fi putut fi interpretată drept un atentat la libertatea de exprimare. Nici în general şi cu atât mai puţin în mediul on-line”, a spus Bădălău.

El a explicat, aşa cum, de altfel, au făcut-o mai mulţi reprezentanţi ai PSD, la nivel local şi central, dar şi oamenii care au înţeles despre ce este vorba, că Legea Toleranţei, de fapt, se referă la împiedicarea manifestărilor rasiste şi homofobe.

„Această lege nu aduce nou decât conceptul de defăimare socială, statuând faptul că simpla apartenenţă la un grup social, de orice natură, cu excepţia celor care contravin ordinii de drept, nu poate fi subiect de jigniri sau ofense. N-are nicio legătură cu oamenii politici, cred că ar fi bine să fie citită, înainte să-şi dea cu părerea cineva. Este inadmisibil ca oameni politici- care nu aveau doar posibilitatea, ci şi obligaţia să se documenteze în legătură cu acest proiect de lege- să facă declaraţii prin care să dezinformeze cu bună ştiinţă, doar din dorinţa de a abate atenţia opiniei publice de la subiecte de genul legii Prevenţiei, iniţiată de PNL, prin care pacienţii ar urma să fie nevoiţi să suporte costuri uriaşe pentru tratamentele bolilor grave”, mai spune senatorul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.