Cei mai mulţi dintre primarii din judeţul Giurgiu vor să continue, alături de PSD, proiectele începute pentru dezvoltarea comunităţilor lor.

În plină bătălie politică pornită prea devreme şi în mod exagerat de unii, edilii din Giurgiu sunt, însă, mai preocupaţi de ce pot să facă pentru a asigura un trai mai bun al oamenilor care le-au oferit votul, deci întreaga lor încredere. Aşa că, dincolo de orice ambiţie politică a altora, primarii caută soluţii, caută sprijin pentru întocmirea şi depunerea unor proiecte, inclusiv europene, pentru a-şi îndeplini promisiunile făcute.

Edilul din Ghimpaţi, Constantin Cărăpănceanu, a vorbit despre un asemenea subiect, joi, 18 februarie, în conferinţa de presă a PSD Giurgiu.

„Susţinem proiectul PSD la nivel de judeţ, trebuie câştigarea Consiliului Judeţean pentru a aduce o îmbunătăţire a activităţii de acolo! Există o direcţie în cadrul CJ care ne-ar putea ajuta cu proiectele europene ce pot fi depuse pe exerciţiul financiar 2014-2020”, a spus Cărăpănceanu.

El a dat exemplul unei axe a Programului Operaţional Regional ce vizează finanţarea unor proiecte destinate persoanelor defavorizate.

„Vorbim de 6 milioane de euro pentru comune, dacă primarii şi cei din Consiliul Judeţean ştiu cum să le atragă, şi sunt bani pentru categoriile de persoane defavorizate sau de etnie romă. Pot fi daţi pentru reabilitări de clădiri, sprjinin pentru ca ei să-şi pornească propria afacere, chiar subvenţie dacă fac angajări. Există oameni în Consiliul Judeţean care pot pune mâna la treabă şi să sprijine unităţile adminstrativ-teritoriale în depunerea unor asemenea proiecte”, a zis primarul din Ghimpaţi.

Cărăpănceanu a amintit şi de programele destinate finanţării lucrărilor la şcoli. „POR finanţa lucrări doar în urban, acum avem posibilitatea să reparăm şi şcolile de la sate. Sesiunea se va deschide în mai şi avem şanse să câştigăm, dacă vom fi gata cu studiile de fezabilitate(…)”, a subliniat Constantin Cărăpănceanu.

El a criticat faptul că, în perioada 2012-2016, a spus Cărăpănceanu, nu s-a făcut vreun proiect nou la Consiliul Judeţean. „Unele sunt chiar dinaintea fostului preşedinte, adică depozitul ecologic. Nu-l putem folosi. Nu ne întreabă nimeni ce costuri suportăm şi unde suntem nevoiţi să transportăm gunoiul. Cum este posibil să nu funcţioneze nici acum, la câte milioane de euro au fost investite acolo? Ceea ce se întâmplă acum reprezintă un mare dezavantaj pentru judeţ”, a mai spus Constantin Cărăpănceanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.