Întrerupte la mijlocul lunii decembrie 2015, din cauza vremii nefavorabile, lucrările la obiectivul menţionat au fost reluate, săptămâna aceasta. Investiţiile se derulează în cadrul unui proiect european şi vizează reabilitarea intergrală a Podului ce leagă Giurgiu de Ruse.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au transmis, miercuri, 17 februarie, un comunicat în care precizează: „Începând de astăzi, până la sfârșitul lunii aprilie, circulația rutieră pe podul Giurgiu-Ruse se va desfășura alternativ, pe o bandă, pe sectorul kilometric 64+525 — 64+940, din cauza unor lucrări. Este posibil ca în zilele cu trafic intens să se formeze coloane de autovehicule. Pentru evitarea aglomerației, pot fi folosite și alte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria:

* Calafat (rutier);

* Bechet (trecere cu bacul);

* Zimnicea (trecere cu bacul);

* Călărași (trecere cu bacul);

* Negru Vodă (rutier);

* VamaVeche (rutier)”.

Vă reamintim faptul că lucrările la Podul Prieteniei sunt executate în cadrul proiectului european denumit „Proiectare si Executie pentru Reabilitare Podul de la Giurgiu, peste Dunare, pe DN 5 km 64+884 inclusiv drumul de acces de la iesirea din vama pana la intrarea pe pod.

Cu o valoare de peste 46 de milioane de lei, proiectul este parte integrantă a Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013 şi a fost câştigat de CNADNR prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.