Este cazul giurgiuvenilor care locuiesc în apartamente din 14 scări de bloc din municipiu, şi care au acumulat, pe fiecare scară în parte,  restanţe de peste 200 de milioane de lei vechi la Apa Service.

Acesta a fost, de altfel, principalul subiect al conferinţei de presă susţinute, miercuri 17 februarie, de primarul Nicolae Barbu, însoţit de directorul economic Apa Service, George Coporan.DSC_0136

„Apa Service a demarat o acţiune de conştientizare a celor care au datorii, asupra faptului că trebuie să plătească şi acest serviciu ca pe oricare altul(…). Ieri, s-a oprit apa în Cartierul Tineretului. Imediat, au dispărut stocurile de apă de la magazinele din zonă. Dacă îţi poţi permite să dai 2 lei pe un litru de apă, cum de nu poţi plăti 2 lei pentru 1.000 de litri? Situaţia aceasta nu mai poate fi tolerată, fie campanie electorală sau nu, nu putem lăsa o societate să intre în faliment”, a spus Barbu.

El a opinat că, în multe cazuri, este vorba şi despre reaua credinţă a celor care nu plătesc, sunt, desigur, şi situaţii justificate, dar sunt şi cazuri în care proprietarii apartamentelor sunt plecaţi din ţară. În aceste ultime condiţii, cei de la Apa Service iau în vedere continuarea furnizării apei potabile dacă vorbim despre 1-2 apartamente pe o scară. De asemenea, apa nu va fi oprită dacă, la o asociaţie, datoriile cumulate sunt sub 100 de milioane de lei vechi.

„Aseară, am fost în Tineretului, la Asociaţia 14. Erau supăraţi că de ce li s-a oprit apa. Le-am spus să-şi rezolve problemele cu administratorul. De altfel, cei de la Apa Service au reluat furnizarea apei la toate scările cu datorii, dar doar pentru 48 de ore, timp în care giurgiuvenii vizaţi trebuie să-şi rezolve problemele”, a spus Barbu, menţionând că poate fi luată în calcul şi reeşalonarea datoriilor.

Per total, asociaţiile de proprietari din municipiul nostru au circa 30 de miliarde de lei vechi restanţe la Apa Service. Totalul datoriilor la apă-canal, inclusiv cele ale instituţiilor, se ridică, în prezent, la peste 70 de miliarde de lei vechi.

Întrebat dacă nu poate fi implementat un program de contorizare pe orizontală, directorul economic al Apa Service, George Coporan, a precizat faptul că acest lucru poate fi realizat, dar doar în cazul în care toţi locatarii sunt de acord.

La un asemenea program se lucrează, de altfel, la nivelul municipalităţii, a spus, la rândul său, primarul Barbu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.