Vicepreşedinte al PSD Giurgiu, Cristian Marciu, a vorbit, joi, 11 februarie, în conferinţă de presă, despre pregătirile făcute de formaţiunea pe care o reprezintă, la nivel judeţean, în perspectiva alegerilor din vară.

Astfel, Marciu a anunţat că membrii Biroului Permanent al PSD Giurgiu continuă discuţiile cu liderii din teritoriu pentru desemnarea candidaţilor, atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru cea de consilier local, respectiv judeţean.

„În conformitate cu Legea 115/2015, fiecare candidat sau grup de consilieri trebuie să întocmească şi să aibă depusă la sediul central o listă de susţinători, respectiv minimum 1% din numărul total de alegători înscrişi pe listele electorale din circumscripţia de care aparţine. Astfel, la comune, este nevoie de minimum 100 de semnături, pentru localităţi urbane de rang II şi III, mai mult de 500 de semnături iar pentru CJ sau localităţi urbane de rang I, minimum 1.000 de semnături”, a anunţat Marciu.

Social-democratul giurgiuvean a precizat că, totodată, candidaţii vor încheia un contract social cu alegătorii, ce va cuprinde un angajament de integritate, conform Codului de Etică al PSD, dar şi un program privind politicile publice şi de dezvoltare a comunităţii.

„Contractul va fi afişat la sediul fiecărei organizaţii de partid, dar şi la al primăriei, dacă va câştiga alegerile. Astfel, tot timpul, oamenii vor putea afla dacă alesul a respectac programul cu care s-a prezentat în faţa lor, în campania electorală”, a subliniat Marciu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.