De când s-a format noul şi marele PNL, mi se pare că un singur cuvânt îl poate defini: neputinţă. Pe plan naţional, nu le-a ieşit absolut nimic copreşedinţilor, pe plan local nici atât. Ne aflăm la mai puţin de patru luni de data alegerilor locale, iar mulţimea de aspiranţi la diferite funcţii în Giurgiu s-a dovedit a fi PSD-istă. Toţi vor, dar puţini pot. Unii se confruntă cu mişcarea de rezistenţă din vechiul PNL, alţii sunt bântuiţi de fantomele trecutului din PSD sau fostul PDL. Cert este că plecară peneliştii în sondaj şi când au ajuns la finiş erau PSD-işti! Vedeţi ambele personaje Nicolae Florian şi Dumitru Beianu care se vor primul primar, al doilea preşedinte al Consiliului Judeţean. Amândoi au fost chiar vicepreşedinţi ai PSD Giurgiu. Între timp, partide mai mici, dar mai curajoase, ies la atac fără să mai tragă sfori să fie alegerile în două tururi, fără să mai plângă pe la tv că nu pot câştiga din cauza primarilor în funcţie.

PNL nu are însă nimic altceva decât o capacitate extrem de dezvoltată de autodecimare. Liberalii actuali atât ştiu: să se lupte între ei. Iar la Giurgiu s-a atins apogeul. Dacă la început părea amuzant, pe măsură ce nu s-a mai ieşit din acest cerc, ne-am plictisit cu toţii şi am înţeles că asta e ceea ce poate noul şi marele PNL. În loc să aflăm ce vor face marii liberali giurgiuveni cu bugetul judeţului şi cu cel al municipiului din iunie 2016 încolo (dată la care teoretic ar putea câştiga alegerile), aflăm care pe care a mai săpat, cine a mai fost chemat de la Bucureşti să facă pace şi linişte printre răzvrătiţi ca să nu folosim alt cuvânt din fabule.

Nici tu candidat, nici tu viziune pentru oraş şi judeţ. Tot aştept să văd această mare minune, un proiect ceva… de la liberali. Cum nu se arată deloc, nu-mi rămâne decât să cred că „marii” politicieni de la „marele” partid habar nu au să citească un proiect, darămite să-l mai şi facă!

Prin urmare, nu văd de ce trebuie să cheltuim banii ţării ca să facem alegeri în două tururi de scrutin. Ar fi complet inutil, inclusiv la Giurgiu.

Dacă vrei să câştigi o cursă, îţi faci rost de echipamentul potrivit, te antrenezi din timp şi te baţi la victorie. Dacă tot ce vrei e să faci blat, o dai din colţ în colţ, te plângi că nu e bun echipamentul, că pista e prea tare, că alţii au dat din coate şi te-au încurcat. Îţi găseşti scuze, lucru pe care îl face astăzi marele PNL, un partid în care avem de toate, mai puţin nişte învingători.

N.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.