Polițiștii din Capitală au făcut, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii în București, în județul Giurgiu, dar și într-un penitenciar din provincie(?),într-un dosar privind comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune prin telefon.

Potrivit Poliţiei Bucureşti, persoanele bănuite de comiterea acestor infracțiuni apelau telefonic persoane de vârste înaintate și, sub pretextul că o rudă apropiată a acestora a suferit un accident cu urmări deosebit de grave, solicitau diferite sume de bani pentru acordarea îngrijirilor medicale corespunzătoare.

Într-un comunicat de presă transmis de oamenii legii este menţionat că un alt pretext folosit de bănuiți consta în prezentarea unor situații în care o rudă apropiată a fost implicată într-un un accident rutier ce a avut ca urmare rănirea gravă a unui copil, iar singura cale de a evita arestarea era achitarea costurilor de spitalizare și operație ale acestuia.

„Persoanele apelate erau determinate să le ofere diferite sume de bani sau bunuri de valoare, precum tablouri și bijuterii. Prejudiciul adus părților vătămate se ridică la aproximativ 152.000 de lei”, este precizat în comunicat.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.