Preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Giurgiu, primarul Nicolae Barbu, şi-a exprimat opinia cu privire la dezbaterile pe Legea electorală, joi, 4 februarie, în conferinţă de presă.

El a punctat faptul că principalul motiv invocat de PNL pentru revenirea la alegerea primarilor din două tururi, acela al „reprezentativităţii”, nu există, de fapt.

„În general, la primul tur, ai un vârf, un candidat care poate obţine 30-35-40% şi încă vreo trei candidaţi cu procente mici şi foarte mici. În al doilea tur, se unesc cele trei echipe şi negociază susţinerea unui candidat care, în primul tur n-a avut rezultat. Ce este reprezentativ în asta? Dacă vrei să îţi arăţi valoarea, o faci 1-1, nu 5 la 1. Şi apoi, cine vorbeşte de reprezentativitate, şi PPDD-ul, PDL-ul? Persoane care au intrat în Parlament prin uşa din dos, cu 4.000 de voturi din tot judeţul, când îi trebuiau 70.000?”, a subliniat Barbu.

Legat de acelaşi subiect, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a spus că nici celălalt motiv invocat de PNL- acela că în al doilea tur ar veni mai mulţi oameni, nu stă în picioare. „De unde şi până unde au scos asta? Niciodată nu se ştie ce se poate întâmpla, dacă plouă în ziua aceea?”, s-a întrebat Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.