PAMFLET

Plânşi, ciufuliţi, nedormiţi, după ce au aflat că Dumitru Beianu şi Florian Nicolae au primit OK-ul celor de la PNL central ca să candideze la Consiliul Judeţean, respectiv Primăria Giurgiu, contracandidaţii lor au decis: vor recurge la cele mai neortodoxe metode şi o să le-o dea la Decalog, fără milă!

Întrucât moda pozelor cu banane sau cu maşini parcate aiurea, pupături etc. a trecut, încă din mandatul trecut, ăştia de acum au mers cel mai departe.

Adică, i-au cerut lui Niculae Bădălău maşina timpului pe care şi-a cumpărat-o, împreună cu Marian Mina, din Thailanda, şi, mai întâi, s-au întors în 1996, costumaţi în Beianu.

Ca să fie siguri că respectivul pică la Decalog, măcar la faza cu traseismul, PSD-iştii, UNPR-iştii şi ALDE-iştii au înfiinţat un partid. Da, mă, ca să fie al treilea din partea căruia Beianu a candidat pentru o funcţie publică!  Nah! Nah, că l-au făcut, frate! Şi ce dacă Beianu nu o să ştie şi o să fie şocat la conferinţa de presă în care ziariştii pesedişti o să-i arate dovada? Ce nenorociţi!

Cum naiba să-şi amintească, dacă dosarul de candidatură a fost depus de cineva mascat?

Afuristiţii i-au spus partidului „Mişcarea Ecologistă” din România şi l-au trecut pe listele la alegerile locale de atunci pe Dumitru Beianu, dar şi pe mai mulţi membri ai familiei sale. Evident, au şi câştigat, dar cum dracu’ să-ţi aminteşti asta, când tu ştiai sigur că din partea a doar două partide ai candidat? Exceptând independenţa şi p-alea din alianţe, evident.

Pentru că la Giurgiu treaba cu maşina timpului a mers de minune, în mod firesc, toţi contracandidaţii tuturor liberalilor din ţară au închiriat-o de la Bădălău şi au făcut tot felul de glumiţe nevinovate. Aşa, d-alea antiDecalog, pentru candidaţii din, de exemplu, Arad, Alba Iulia, Deva, Târgu Mureş, Galaţi, Giurgiu ş.a.m.d… Au ajuns într-acolo încât i-au înscris p-ăştia pe listele PDL sau PSD, normal fără ca bieţii liberali să ştie. Da, mă, ca să zică presa că-s băsişti sau traseişti sau te miri ce altceva.

Şi pentru toate astea, clar, Ponta, pompierii şi Mustăţea sunt de vină!

Decaloaga

*Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Un Post Scriptum serios: Florian Nicolae a declarat, vineri, în conferinţă de presă că un traseist este, de fapt, „politicianul care pleacă de la Opoziţie la Putere”. Nu ştiu cine l-a învăţat pe domnul Nicolae să spună fraza asta, dar, cu tot respectul, dacă tăcea… Conform dex: traseism s.m. (deprec; şi traseism politic) Atitudine caracteristică politicianului care se transferă de la un partid la altul în funcţie de interesele personale. /traseu + – ism.

Să ştiţi, cu respect, că ambiţia de a deveni primar sau preşedinte de Consiliu Judeţean tot interes personal se numeşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.