Alocarea a 1.000 de miliarde de lei vechi, în doar doi ani, de la bugetul de stat către primăriile din Giurgiu, sute de kilometri de drumuri comunale şi străzi asfaltate, introducerea reţelei de apă şi lista realizărilor continuă. Cu acestea se vor prezenta în faţa alegătorilor social-democraţii giurgiuveni care i-au consiliat, îndrumat şi sprijinit pe primari în a depune şi câştiga proiecte de dezvoltare a localităţilor pe care le administrează.

Vicepreşedinte al PSD Giurgiu, dar şi al Consiliului Judeţean, Cristian Marciu, a vorbit, la conferinţa de presă, vineri, 29 ianuarie, despre următorii paşi ce îi fac primarii pentru a continua ceea ce au început.

„În această perioadă, m-am ocupat de un dialog permanent cu primarii cu privire la documentele ce trebuie depuse la Ministerul Dezvoltării pentru ca finanţarea proiectelor depuse pe Ordonanţa 28 să continue şi în 2016. Este ştiut că TVA-ul a scăzut de la 1 ianuarie, de la 24 la 20%. Astfel, trebuie făcute calcule noi la contractele de servicii. Acelaşi lucru va fi făcut şi în 2017, când TVA-ul ar trebui să scadă la 19%”, a precizat Marciu.

El a explicat că, totodată, noile documente ce trebuie trimise la Ministerul Dezvoltării vizează şi dovezi că lucrările sunt în desfăşurare, în termen şi că toate autorizaţiile sunt în termen.

„Unii primari au reacţionat mai rapid, alţii mai greu, dar au înţeles că trebuie să reîntocmească documentaţia pentru a primi banii, astfel încât, deoarece vremea permite acum, să reia lucrările”, a mai spus Marciu.

Pe de altă parte, el a anunţat că săptămâna viitoare, la Consiliul Judeţean va avea loc o întâlnire cu primarii privind discuţii pe tema banilor pentru echilibrare.

„Suma nu este foarte mare, ce-i drept, 90 de miliarde de lei vechi, dar credem că am găsit modul de echilibrare pentru împărţirea sumelor, ţinând cont de arieratele, proiectele, împrumuturile unităţilor administrativ-teritoriale”, a precizat Marciu.

El a anunţat că şedinţa de CJ în care va fi aprobat atât bugetul propriu, cât şi sumele pentru echilibrarea bugetelor primăriilor va avea loc pe 8 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.