Președintele PSD, Liviu Dragnea, este primul român căruia i-a fost înmânat „Compasul Ierusalimului”, cea mai înaltă distincție a Congresului Evreiesc European, scrie pe site-ul www.psd.ro.

Ceremonia a avut loc marți, 26 ianuarie 2016, la Bruxelles, în cadrul unui dineu prilejuit de aniversarea a 30 de ani de existență a Congresului Evreiesc European, președintele acestei organizații, Moshe Kantor, fiind cel care i-a acordat înalta distincție liderului social-democrat român.

”Congresul Evreiesc European este o organizație care a lucrat neobosit pentru revitalizarea vieții evreiești în Europa, o Europă puternică și unită, una care protejează cetățenii împotriva tuturor formelor de discriminare, ură și intoleranță, care nu ar trebui să se regăsească în niciun discurs public sau privat”, a punctat președintele PSD, Liviu Dragnea, în discursul său.

În finalul intervenției sale, Liviu Dragnea a mai spus că este onorat de premiul primit și consideră că acesta este un stimulent pentru a face mai mult.

Compasul Ierusalimului a fost acordat şi următoarelor personalităţi : Yves Leterm – Prim Ministru al Belgiei, Petr Nečas – Prim Ministru al Republicii Cehe, Antonio Samaras – Prim Ministru al Republicii Elene, Martin Schulz – Preşedinte Parlament European.

În cadrul acestui eveniment exclusivist, președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu fostul premier britanic Tony Blair, prezent și el la acest moment aniversar.

Aceştia au discutat pe larg despre posibilităţile de stimulare a relaţiilor României cu Marea Britanie, criza refugiaţilor şi despre subiectele comune, aflate pe agenda ţărilor din Uniunea Europeană.

Un alt subiect abordat a fost şi cel al investiţiilor, deoarece în anul 2014 volumul schimburilor comerciale bilaterale a înregistrat un record (350 milioane de euro), situaţie care ar fi de dorit să se repete. România exportă în Marea Britanie : maşini şi utilaje, produse agricole, farmaceutice, textile.

Articol preluat de pe www.psd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.