Este, aşa cum se ştie deja, un proiect al Guvernului Ponta, pus, iată, în aplicare inclusiv la nivelul municipiului Giurgiu. Adică, părinţii care au împreună un venit sub 300 de lei vor primi de la stat un tichet în valoare de 50 de lei lunar.

Alocarea acestor tichete vine în sprijinul încurajării prezenței la grădiniță a copiilor cu vârste între 3 și 6 ani, care provin din familii defavorizate. Legea prin care vor fi acordate aceste tichete este denumită „Fiecare copil la grădiniţă”

 „Vreau să vă informez că, la nivelul municipiului Giurgiu, vor primi tichete 1.322 de copii. 791 sunt la grădiniţe cu program normal şi restul la unităţi cu program prelungit”, a anunţat miercuri, 27 ianuarie, în conferinţă de presă, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.  El a spus şi că banii vor fi încasaţi în ziua de 15 a fiecărei luni.

Prin introducerea Legii „Fiecare Copil la Grădiniță”, inițiatorii doresc să reducă abandonul școlar, dar și sărăcia și inechitatea socială.  Conform presei centrale, în 2014, rata abandonului școlar în România era de 18.5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.