Din nou, weekend de foc pentru pompierii giurgiuveni. În doar trei zile, respectiv 22-25 ianuarie, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) „Vlaşca” al judeţului Giurgiu au intervenit la 34 de situaţii de urgenţă. Dintre acestea, 28 au fost cazuri SMURD.

Într-un comunicat de presă, pompierii giurgiuveni vin cu detalii despre cele mai dificile misiuni.

Astfel, sâmbătă, 23 ianuarie, în jurul orei 12.00, cei de la ISU Giurgiu au intervenit în localitatea Buda, pentru salvarea unei persoane căzute într-o hazna.

„La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi o ambulanţă SMURD  aparținând  Gărzii de intervenţie Mihăileşti. S-a intervenit pentru salvarea persoanei care a fost ulterior predată echipajului SMURD”, este menţionat în comunicat.

În aceeaşi zi, tot la prânz, pompierii au intervenit în municipiul Giurgiu, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe acoperişul unei case.

„La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă şi spumă aparţinând Detaşamentului de Pompieri Giurgiu. În momentul sosirii la locul evenimentului s-a constatat că arborele era căzut pe acoperişul casei prezentând pericol pentru ocupanţii acesteia. S-a intervenit cu motoferăstrăul cu lanţ pentru degajarea copacului şi îndepărtarea pericolului”, spun pompierii giurgiuveni.

Tot sâmbătă, dar în Dărăşti-Vlaşca, pompierii giurgiuveni au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit cu pericol de propagare la vecinătăţi.

„După executarea recunoaşterii s-a constatat că incendiul se manifesta la nivelul coşului de fum. Datorită intervenţiei rapide a echipajului s-a reuşit localizarea  incendiului şi lichidarea acestuia”, este menţionat în comunicatul ISU Giurgiu.

Pe 23 ianuarie, la ora 16.14, se intervenea la un alt incendiu la o casă, de această dată în Naipu.

Incendiul se manifesta la nivelul acoperişului cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Datorită intervenţiei rapide a echipajelor s-a reuşit localizarea  ncendiului şi lichidarea acestuia. În urma incendiului au fost distruse următoarele: au ars aproximativ 50 mp acoperiş, elemente de mobilier.

Duminică, 24 ianuarie, la ora ora 16.36, pompierii erau solicitaţi să intervină, în localitatea Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

„S-a constatat că incendiul se manifesta la nivelul compartimentului motor cu pericol de propagare la întreg autoturismul. Datorită intervenţiei rapide a echipajului s-a reuşit localizarea  incendiului şi lichidarea acestuia. În urma incendiului au fost distruse următoarele: au ars compartimentul motor şi bordul autoturismului”, anunţă pompierii.

Şi tot pe 24 ianuarie, ora 21.30, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu ce a izbucnit la o casă din municipiu.

„S-a constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperişului în jurul coşului de fum, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Datorita intervenţiei rapide a echipajelor s-a reuşit localizarea  incendiului şi lichidarea acestuia”, mai este menţionat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.