Supăraţi că iarna asta a nins şi că primarul nu le-a deszăpezit personal sediile de partid, scările blocului, intrările în firmă, pervazurile, că nu le-a împins personal maşinile mai încolo, ca să intre cu buldoexcavator pe care să-l conducă, unii cetăţeni au semnat pe Facebook o petiţie, au pus-o de un fel de nou “Decalog” şi au decis pentru noi, toţi ceilalţi, care vor fi sarcinile viitorului primar.

Că, dacă ne pune dracu să comentăm, o să iasă în stradă căţeluşii galbeni şi mai schimbă o data. Ce? Nu contează, doar al lor să fie!

Astfel, dacă vrea să fie primar, candidatu’ trebuie:

  1. Pentru că plătim gunoiul, să vină să adune, de la fiecare cetăţean, sacii de gunoi, din fiecare gospodărie, să facă reciclare selectivă şi să transporte, pe banii lui, deşeurile la Glina. Că groapa de la Giurgiu nu funcţionează (sic!)
  2. Pentru că plătim apa, să vină să o tragă la toaletă, să ne spele pe dinţi şi să ne ducă la şcoală copiii… Ce? Ce-am zis?
  3. Pentru că plătim lumina, să ne schimbe becurile, să ne conducă maşina, să ne facă eventualele pene(şi d-alea italiene), să ne scrie temele şi să ne plimbe câinii.
  4. Că veni vorba! Dacă vrea să fie primar, candidatu’ trebuie să adune personal de pe străzi toate patrupedele, inclusiv şobolanii, să le ia covrigii din coadă şi să-i dea la sărmani.
  5. Când ninge, obligatoriu, va lua lopata şi nu se va opri din deszăpezit până nu vor fi mulţumiţi jurnaliştii Opoziţiei şi tinerii din partidul celălalt.
  6. Când plouă, stă cu găleata la Căprioara şi bagă mişcare. Pe viceprimari îi trimite în vacanţă, clar!
  7. Dacă vrea să fie primar, candidatu’ musai să facă locuri de muncă. Din plastilină şi să le împartă fiecărui leneş care stă toată ziua pe Facebook, pune poze cu mâncare, cu Sfinţi etc. şi se plânge că nu-i dă primaru’ serviciu!
  8. Pe caniculă, pentru că plătim taxe şi impozite, să ude cu furtunul fiecare stradă, ulicioară, să aibă la el şi pahare cu apă şi aparat de măsurarea tensiunii. Plus ochelari pentru cine n-are şi ar vrea!
  9. Dacă vrea să fie primar, candidatu’ vinde toate firmele ca să nu creadă lumea că e acolo ca să le scoată din insolvenţă, faliment ş.a.m.d.!
  10. Pentru că plătim taxe şi impozite, primarul să vină să ne zugrăvească în apartamente, să ne cureţe coşurile de fum, să ne facă şi cumpărăturile, să ne spele pe picioare şi, evident, să facă şi armata în locul tinerilor deştepţi şi frumoşi.

Buldoexcavatoarea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.