Anunţul vine de la reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Giurgiu, printr-un comunicat.

„Autorităţile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (I.T.P.F.) Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ninsoare şi viscol), drumurile spre şi dinspre localitatea de frontieră Ruse din Bulgaria sunt închise temporar pentru mijloacele de transport cu greutate de peste 10 tone, anunţă poliţiştii de frontieră.

Totodată, în comunicat este precizat că în ultimele 24 de ore, nu au fost înregistrate situaţii deosebite la frontiera sau timpi de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Controlul de frontieră este efectuat în condiţii normale, în toate punctele de trecere a frontierei şi circulaţia autovehiculelor se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine unde, de asemenea, au fost emise alerte meteorologice de ninsori abundente şi viscol, în vederea informării participanţilor la trafic cu privire la condiţiile de drum şi eventuale restricţii de circulaţie spre localităţile de frontieră.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină”, mai spus cei de la Poliţia de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.