Consilierii municipali sunt, chiar şi în aceste momente, reuniţi în cadrul primei şedinţe ordinare a anului 2016, întâlnire ce a debutat la ora 12.00.

După două ore, aleşii au ajuns cu dezbaterile şi cu votul abia la punctul 18.

Au fost discuţii aprinse, de zeci de minute, nu pe bugetul pentru 2016(aprobat cu o singură abţinere şi cu un amendament al liberalilor ca suma suplimentată la capitolul Culte să fie redistribuită la şcoli), cât pe punctul cu privire la supraimpozitarea celor cu clădiri sau terenuri neîngrijite.

Deşi proiectul a fost prezentat, pe larg sau succint, dar esenţial, în presa locală, unii consilieri au reluat întrebări ale căror răspunsuri fie erau cuprinse în proiect, fie fuseseră date, deja, cum am menţionat, prin intermediul mass-media.

Şi, să nu uităm că punctul a fost anterior dezbătut şi în comisiile de specialitate, unde sunt reprezentanţi ai tuturor consilierilor din partidele politice. Însă, se pare că, aşa cum notau şi alţi colegi, unora doar le place tare mult să apară la tv. În plus, s-ar părea că primesc ordine, pe filieră politică, să facă un strop de „agitaţie”, ca să nu-i spunem altfel, în Consiliul Local. Zic asta, după ce am observat că cei mai mulţi dintre „gălăgioşi” votează, până la urmă, pentru.

Aşadar, proiectul cu impozite de până la 500% pentru proprietarii terenurilor şi clădirilor abandonate a fost adoptat.

Pe locul I, de fapt, la capitolul dezbateri interminabile s-a situat punctul cu privire la aprobarea „Regulamentului pentru instituirea unor restricţii de circulaţie în anumite zone ale municipiului Giurgiu”.

După certuri de-a dreptul pe acest subiect, fiind avute în vedere „transferul” casierilor de la ADPP la Giurgiu Servicii Locale, dar şi ideea că s-ar fi revenit la vechiul mod de taxare a transportatorilor, consilierii PNL şi cei ai PPDD(?) au votat împotrivă. Proiectul nu a trecut iar primarul le-a spus că, din cauza lor, TIR-urile ar rămâne blocate la intrarea în oraş.

„Nici nu ştiţi ce aţi făcut, ce aţi votat! La intrările în oraş există semne rutiere de limitare a accesului pentru maşinile peste 7,5 tone. TIR-urile vor sta la marginea oraşului sau firmele vor fi amendate de poliţişti. Aţi votat în necunoştinţă de cauză”, le-a spus Barbu.

Deoarece, dezbaterile sunt încă în desfăşurare, vom reveni cu amănunte legat de alte puncte fierbinţi aprobate sau nu de către consilierii locali, în cadrul unei şedinţe maraton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.