Şi bravo nouă este, de fapt, între ghilimele, dar sunt convinsă că le-aţi intuit.

Le cer scuze pudicilor pentru folosirea cuvântului cu ghilimelele la vedere, taman în titlu! Da’ dacă fix asta am făcut, cum să zic? Dacă ne-am arătat întregii ţări, iar, cu toate alea ruşinoase la vedere, cum să mă exprim altfel? Dacă fuserăm ca unele doamnele care-şi aerisesc fustele, ridicându-le până la amigdale, când vine Garda să le „împrumute” diverse obiecte de prin gospodărie- din greşeală lipite de omu’ lor, io cum să îndulcesc graiul?

Cam aşa. Că aşa are „bafta” Giurgiu să iasă în faţă şi aşa a învăţat presa că vrea românu’ să vadă. Hai, lăsaţi, ce mai contează un clişeu mic?

Vă rog să mă credeţi că nu mi-am imaginat că cineva de la Giurgiu poate trage una mai tare decât faza cu „am amante şi fumez” sau invers, mă rog, a lui Ionel Dinu (chestie care, din pricina altor ştiri bombă la vremea respectivă, n-a făcut atâtea valuri în presa centrală) o să asist la Breakingnews-uri şi la dezbateri, Dumnezeule, dezbateri la televiziunile de ştiri, zică-se serioase, pe un subiect absolut aiuritor de… neinteresant! Sau poate doar am îmbătrânit…

Oricum, n-am crezut că aşa ceva se poate transforma în ceea ce s-a transformat. Dar toată treaba asta mi-a confirmat cât de „elegant” ne putem „crăci” şi cât de „puternică” e presa.

Pe Marius Crăcea, proaspăt „lider politic” la băsescul partid Mişcarea Populară Giurgiu, îl stimez şi ştie asta. Îl stimez pentru că este un coleg la locul lui, respectuos şi, mă încăpăţânez să cred, cu mult simţ al umorului. Cu simţul ridicolului nu mai ştiu cum stă, dar îmi doresc să cred şi că, de fapt, s-a prins şi doar se face că nu. Dă, Doamne, să da!

Ai zis-o, jucăuş, aşa, dintr-o pornire… politică, strategică, de debutant simpatic, doar ca să scrie ceva, odată, şi presa asta locală, anostă pe alocuri, despre tine, Marius, da?

Marius Crăcea a zis, aşadar, cum până şi muştele din urbe relatează pe la colţuri, că el caută iubită (şi) pentru că un candidat la Primăria Giurgiu, fără nevastă, ar avea şanse mai puţine. Cam aşa. A adăugat tânărul( din nou, mă încăpăţânez să cred că la mişto) faptul că iubita sa ar trebui să lucreze în justiţie. Foarte mişto zisă asta, pe bune! Genială chiar. Şi-i şi gândită, nu? Adică, e cu schepsis, nu?

Hai, noi, aici, pe local, prieteni fiind, chiar îi suntem datori cu un articol- mai de râs, mai de plâns, depinde de simţăminte. Pe bune! Dar cum este posibil ca jurnaliştii ăia „mari şi cu experienţă” să transforme o glumiţă într-un fenomen ce deschide jurnalele de ştiri? Dar mai ales cum este posibil ca Marius să îşi imagineze că a devenit „vedetă” şi să fie atât de „tare”, încât să răspundă unor întrebări mai mult decât batjocoritoare, cu atâta candoare, sinceritate, încât să determine jumate din populaţie să-şi facă sfânta cruce în mod repetat?

Ne-am „crăcit” iar, noi, Giurgiu, la nivel naţional şi mie mi-e jenă şi mi-e ruşine că, din lipsă de subiecte, colegi de breaslă, cu multă şcoală şi jde mii de ani de experienţă au permis ca asta să devină Breakingnews!

Pe de altă parte, ai creat un precedent, Marius. Mi-e şi frică să mă gândesc ce urmează să spună, ca să te ia la declaraţie, contracandidaţii tăi…

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.