Aşa cum este cunoscut, măsura este prevăzută în noul Cod Fiscal şi, chiar dacă a stârnit dezbateri intense inclusiv în rândul politicienilor, va fi aplicată, fără îndoială, şi la Giurgiu.

Vor fi sancţionaţi nu doar cei care abandonează clădirile(cele mai multe monumente istorice, deci aproape imposibil de demolat), ci şi aceia care au terenuri neîngrijite ce se pot transforma în focare de infecţie.

„Această prevedere din Codul Fiscal a fost susţinută de Asociaţia Municipiilor din România. Ne asumăm răspunderea, ca primari, pentru aceasta. Nu este normal să trenăm o stare ce durează de 25 de ani, încă un an sau doi ca să treacă alegerile! Nu este normal ca cineva care are o clădire- monument istoric, după ce că nu plăteşte niciun leu impozit, o lasă de izbelişte, ca să cadă singură şi să poată valorifica terenul”, a spus primarul Nicolae Barbu, în conferinţă de presă.

Ca exemple, din Giurgiu, putem menţiona fostul Cinematograf, fostul IPJ, fostul restaurant Preşul Roşu.

Potrivit lui Barbu, poliţiştii locali vor constata şi vor emite un document în baza căruia Direcţia de Taxe şi Impozite să dispună măsura aplicării impozitului de până la 500%.

Nu toţi proprietarii vor plăti suma maximă, ci va fi realizat un calcul de către reprezentanţii Direcţiei de Urbanism şi arhitectul şef( din Primăria Giurgiu), în funcţie, desigur, de gravitatea situaţiei, de stadiul degradării imobilului şi de cât de periculos poate fi pentru cetăţeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.