Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetăţean român şi unul bulgar care erau daţi în urmărire internaţională. Cei doi au de executat pedepse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat şi pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Marţi, 12 ianuarie, la ora 00.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz, cetăţeanul român Cristian N., în vârstă 30ani, domiciliat pe raza judeţului Prahova.

Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul este urmărit internaţional, pe numele lui fiind emisă, de către autorităţile din România, o alertă, fiind căutat pentru executarea pedepsei cu închisoarea de 6 ani şi 10 luni, în urma comiterii infracţiunii de ”constituire de grup infracţional şi înşelăciune”, anunţă oamenii legii printr-un comunicat.

În acelaşi document, se arată că, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, dar pe 10 ianuarie, la ora 19.25, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz, cetăţeanul bulgar Aldin M, în vârstă 37 ani.

„Procedând la verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoana în cauză era dată în urmărire internaţională pentru executarea unei pedepse privative de libertate de un an, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, alertă emisă de autorităţile române”, anunţă poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

Aceştia au întrerupt călătoria persoanelor în cauză şi au fost predate unor echipe operative din cadrul I.P.J. Giurgiu în vederea luării măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.