Am mai scris pe tema asta, însă erau alte personaje. Mi-am amintit asta, seara trecută, în timp ce citeam, în fugă, discuţii fierbinţi pe Facebook cu privire la o presupusă călătorie a doi politicieni social-democraţi giurgiuveni, în Thailanda.

Am mai scris şi reiau. Pentru că mi se pare, zău, că liberalii ating apogeul ipocriziei, comentând sau punându-şi pixurile să o facă tocmai despre asta. Băieţi, păi cu dezbateri despre vacanţe în străinătate, în locuri exotice sau doar scumpe v-aţi găsit să combateţi adversarii politici ? Pe bune, cu asta? Pe bune, tocmai voi?

Vă frecaţi palmele de bucurie când vedeţi cum fantomele din online- că au apărut conturi false de zici că Apocalipsa Zombi se întâmplă acum- distribuie cu fervoare postări despre asta! Vă frecaţi palmele, de parcă voi n-aţi fi înghiţit niciodată din apa vreunui cineştiecare ocean sau nu v-a intrat în… lenjeria intimă nisip din ăl mai fin pe care muritorii de rând îl văd doar la tv, în Piraţii din Caraibe! Vă bucuraţi de parcă voi niciodată n-aţi fi zis că a meritat fiecare euroi pentru o bucăţică din Rai- fix în fundul dumneavoastră şi al prietenilor afacerişti!

Ţopăiţi, încântaţi că sunt unii care dau din cap aprobator la ce spuneţi dumneavoastră sau susţinătorii. Pentru că nu ştiu cum să se informeze corect şi complet…

Ţopăiţi, de parcă n-aţi fi plătit niciodată un salariu întreg al unui român de rând- pe care-l băgaţi în seamă pe Internet şi doar acolo. Şi doar „îi plângeţi de milă”- numai pentru o singură masă, dată unora pe care îi vreţi iar în rândurile voastre… Ştiţi bine la ce mă refer!

M-a amuzat teribil un dialog, pe Facebook evident, între o fantomă tupeistă şi un cunoscut, la fel de ambiţios, copreşedintele PNL Giurgiu Gheorghe Ştefan.

A fost în India, să-i fie de bine, sunt de acord că face ce vrea cu banii lui, dar să spui că, odată ajuns ales, ca să zic aşa: demnitar, preşedinte, premier, trebuie să îţi faci vacanţele în ţară… Aoleu, ăsta mi se pare de-a dreptul un atac la adresa şefului de la Cotroceni. Iohannis, adicătelea. Un „fost liberal” care – şi nu e prima lui vacanţă exotică sau doar scumpă- şi-a încălzit bicepşii pe plajele şmechere din Florida, vreo, cât, trei săptămâni? De el de ce nu scriu peniţele ‘mneavoastră, mă rog? El de ce are voie? Ei de ce au voie? Explicaţi-le dumneavoastră oamenilor simpli!

stefan 1

Şi cum propuneţi să facem, domnul Ştefan?

Până răspundeţi dumneavoastră, vin eu cu o propunere. Un afacerist a ajuns primar, preşedinte de CJ, parlamentar, preşedinte de ţară, premier, ministru? La intrare, să-şi doneze, vorba unui prieten, averea săracilor! Toată! Şi să trăiască doar din salariu. Ăla minim. Şi să meargă în vacanţe doar în weekend, hai, o săptămână maximum, doar în România, la hoteluri de 2 stele, nu de 3, sau la pensiuni cu baia pe hol. Şi să-i gătească nevasta în cameră, ca să facă economie!

Cam asta ar fi schimbarea, zic io!

Cătălina Sfetcu

 

P.S: Fotografia de pe prima pagină aparţine WOW Biz şi ilustrează piscina vilei unde a stat Iohannis în Florida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.