Tinerii social-democraţi, alături de colegii lor din Liga Elevilor Social-Democraţi au contribuit la alcătuirea unei rezoluţii pe tema Educaţiei. Documentul a fost dat citirii şi votat vineri, 8 ianuarie, în cadrul şedinţei LESD Giurgiu- în care a fost aleasă noua conducere a structurii.

Vă redăm mai jos textul integral al rezoluţiei.

„Principalii beneficiari ai educației și, totodată, cei mai numeroși participanți la sistemul educațional sunt tinerii, de până în 18 ani, care pot influența măsurile politice, prin diferite structuri reprezentative.

Ei își doresc să aibă influență în deciziile care sunt luate, deoarece structurile prezente în stat vor avea nevoie de lideri, tinerii reprezentând cea mai mare parte a procesului de învățare și dezvoltare a democrației și a țării în general.

Elevii pun accentul pe pregătirea continuă, modernizată și bine structurată prin dezvoltarea capacităților necesare pentru a-și găsi locul în societate.

Problemele în societate pot fi ameliorate sau chiar eliminate printr-un sistem educațional corect aplicat, deoarece tinerii dispun de cel mai mult timp liber, și au cea mai bună cale de informare de care se bucură în deplină măsură toate categoriile sociale.

Adesea, întâlnim, însă, o atitudine de neimplicare în viața societății şi care asociată cu delincvența juvenilă pot atrage factori negativi direct lor, democrației, siguranței cetățeanului, dar și indirect instituțiilor publice sau private unde vor activa în viitor.

De aceea este necesar ca interesul pentru cultură, comunicare, atitudine civică, agrement și sport să devină o prioritate pentru toți tinerii, iar valorile morale adevărate trebuie să devină parte integrantă a fiecărui individ.

Principalele probleme ale sistemului de învățământ sunt:

-Nerespectarea scării valorilor

-Profesori cu indemnizații prea mici

-Necesitatea donațiilor din partea părinților

-Un sistem de învățământ rigid

-Curriculum încărcat

-Neincluderea elevilor în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ de unde apare și dezinteresul și lipsa de informare a elevilor cu privire la problemele vitale ale unităților școlare.

 

Ne propunem să rezolvăm problemele care servesc ca impedimente în dezvoltarea noastră, concise, prin:

-Respectarea valorilor

-Profesori bine plătiți

-Acordarea de fonduri suficiente pentru unitățile școlare

-Informare generală și locală cu privire la adevăratele probleme ale unităților școlare

-Un sistem de învățământ flexibil

-Simplificarea materiei

-Adaptarea materiilor după alegerea elevilor

-Modernizarea procesului de învățare

-Înființarea unui program la nivel național care să ajute la îndrumarea elevilor spre o anumită profesie sau meserie.

Educația este unul dintre cei mai importanţi factori pentru organizarea și dezvoltarea unei țări iar România are nevoie de un sistem educațional european la care elevii să aibă acces în toate domeniile.

Tineretul Social Democrat și Liga Elevilor Social-Democrați luptă pentru apărarea drepturilor și a intereselor elevilor, pentru dezvoltarea sistemului educațional, promovează valorile morale și promovează o societate guvernată pe principiile stângii”.

 

Liga Elevilor Social-Democraţi şi TSD Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.