Prima ninsoare din acest sezon rece s-a lăsat cu fiori, la propriu şi la figurat, în Giurgiu. Chiar dacă nu au fost impresionante cantităţile de precipitaţii căzute, zăpada din ultimele zile tot a dat bătăi de cap autorităţilor.

Într-un comunicat de presă transmis luni, 4 ianuarie, reprezentanţii Primăriei Giurgiu se declară nemulţumiţi de intervenţia societăţii Financiar-Urban în această privinţă.

„În oraș se circulă nu fără dificultate și asta pentru că Financiar Urban nu a intervenit la timp și nu a avut suficiente utilaje, conducerea Primăriei arătându-se nemulțumită de activitatea firmei desemnate să se ocupe de deszăpezire, deși stratul de zăpadă a fost de doar 10-15 cm”, au transmis reprezentanţii Primăriei prin documentul menţionat.

Potrivit sursei citate, cei din conducerea instituţiei, respectiv primarul Nicolae Barbu, administratorul public Niculae Ghiță, precum și cei doi viceprimari, Alexandru Vladu și Liviu Popazu, au mers personal pe teren pentru a verifica situaţia.

Dincolo de ceea ce au găsit ca „rezultat” al activităţii Financiar-Urban, şefii de la municipiu au constatat că, în schimb, mulţi dintre giurgiuveni au fost „receptivi”.

„O parte dintre directorii unităților de învățământ au înteles că au obligația să curețe căile de acces și trotuarele, la fel și unii administratori de bloc și societăți din municipiu sau proprietari de imobile. Există însă și instituții unde nu s-a deszăpezit, la fel și societăți comerciale și giurgiuveni care nu își îndeplinesc obligațiile cetățenești”, anunţă reprezentanţii Primăriei Giurgiu.

În acest sens, poliţiştii locali vor informa cetăţenii cu privire la aceste obligaţii, le vor oferi materiale informative şi preventive. De asemenea, cetăţenii vor fi înştiinţaţi că, la următoarea ninsoare, cei care nu vor respecta prevederile Ordonanţei nr. 21 din 30 ianuarie 2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale şi prevederile HCLM nr. 6/2013, vor fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200-500 lei pentru persoanele fizice şi între 2000-5000 pentru persoanele juridice.

Aglomeraţia de la Alei, în atenţia autorităţilor

Evident că, după căderea primei zăpezi, din cauza numărului foarte mare de maşini parcate la noul sediu al Poliţiei Municipale, traficul în zonă a devenit unul de coşmar.

Reprezentanţii municipalităţii anunţă, în acelaşi comunicat, că problema va intra în discuție în zilele următoare cu factorii responsabili ai acestor instituţii, inclusiv cu cei de la Prefectura Giurgiu.

Pe de altă parte, autorităţile locale mai anunţă că, în aceste zile, toţi furnizorii de servicii din municipiu au avut echipe de intervenție care au asigurat permanenţa şi nu au raportat probleme deosebite sau avarii care să priveze populaţia de încălzire, apă curentă sau electricitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.