55 de cazuri SMURD, nouă incendii la locuinţele unor giurgiuveni, unul la un autoturism, dar şi intervenţie la un accident rutier.

Bilanţul acţiunilor celor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Giurgiu, în perioada 31 decembrie 2015- 4 ianuarie 2016, este unul impresionant.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei menţionate, în cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

În ceea ce priveşte incendiile, pompierii giurgiuveni oferă detalii prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, primul incendiu s-a înregistrat pe 31 decembrie, seara, când ISU a intervenit la o locuinţă din municipiu. Flăcările au cuprins o maşină de spălat, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă.

„Datorita intervenţiei rapide s-a reuşit limitarea propagării incendiului şi a pagubelor. În urma incendiului au fost distruse următoarele: au ars părţile combustibile ale maşini de spălat si au fost deterioraţi pereţii încăperii şi mobilierul din cauza fumului”, este menţionat în comunicat.

În prima zi a anului 2016, pompierii au intervenit la patru incendii.

Primul, la ora 05.00 dimineaţa, a izbucnit la un autoturism în Bolintin Vale.

„Incendiul se manifesta la un autoturism marca Dacia Solenza fără victime sau pericol de propagare. În urma incendiului au fost distruse compartimentul motor şi habitaclul autoturismului”, spun reprezentanţii ISU.

Tot pe 1 ianuarie, dar în jurul orei 07.00, a luat foc o casă din Bulbucata. „Incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Datorită intervenţiei rapide s-a reuşit limitarea propagării incendiului şi a pagubelor. În urma incendiului au ars 40 mp din acoperişul locuinţei şi 30 mp din acoperişul unei anexe”, anunţă pompierii giurgiuveni.

De asemenea, în prima zi a anului, în jurul orei 11.00, în Vlad Ţepeş, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă.

„Incendiul se manifesta într-o încăpere cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Datorită intervenţiei rapide s-a reuşit limitarea propagării incendiului şi a pagubelor. În urma incendiului au ars 2 uşi şi o canapea”, este precizat în comunicatul ISU Giurgiu.

Şi, tot pe 1 ianuarie, la ora 20.00, pompierii au intervenit în Popeşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă.

„Incendiul se manifesta la  hornulcasei, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Datorită intervenţiei rapide s-a reuşit limitarea propagării incendiului şi a pagubelor. În urma incendiului au ars 2 mp din acoperişul locuinţei”, spun pompierii.

Apoi, pe 2 ianuarie, cei de la ISU Giurgiu au intervenit la stingerea a trei incendii.

Primul a izbucnit în jurul orei 17.00, la o casă din Mihăileşti.

„Incendiul se manifesta la  acoperişul locuinţei cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Datorită intervenţiei rapide s-a reuşit limitarea propagării incendiului. În urma incendiului au ars 50 mp din acoperişul locuinţei, materiale textile, obiecte de mobilier, au fost distruse aparate electrocasnice”, anunţă ISU Giurgiu.

Tot pe 2 ianuarie, în jurul orei 18.00, în Braniştea, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă.

Incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei, cu pericol de propagare la întreaga casă. Datorită intervenţiei rapide s-a reuşit limitarea propagării incendiului şi a pagubelor iar o persoană a fost evacuată. În urma incendiului au ars 10 mp din acoperişul locuinţei.

Şi, tot în cea de-a doua zi a anului 2016, dar în jurul orei 22.00, pompierii interveneau la stingerea altui incendiu, în Floreşti, tot la o locuinţă.

Şi în acest caz, focul a cuprins acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. „În urma incendiului au ars aproximativ 20 mp din acoperişul locuinţei s-a distrus tavanul unei camere de aproximativ 12 mp şi 10 mp din pereţii încăperii”, anunţă ISU Giurgiu.

Pe 3 ianuarie, pompierii giurgiuveni au intrevenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din Bîcu. Din nou, flăcările au cuprins mai întâi acoperişul.

„Datorită intervenţiei rapide s-a reuşit limitarea propagării incendiului şi a pagubelor. În urma incendiului au ars aproximativ 150 mp din acoperişul locuinţei. Intervenţia a fost una dificilă datorită temperaturilor scăzute care au dus la dificultăţi în acţiunea de stingere”, este precizat în comunicatul celor de la ISU Giurgiu.

Un incendiu similar a izbucnit tot pe 3 ianuarie, dar în Singureni. „Incendiul se manifesta la  acoperişul locuinţei  cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. Datorită intervenţiei rapide s-a reuşit limitarea propagării incendiului şi a pagubelor. În urma incendiului au ars aproximativ 15 mp din acoperişul locuinţei. Intervenţia a fost una dificilă datorită temperaturilor scăzute care au dus la dificultăţi în acţiunea de stingere”, mai anunţă pompierii giurgiuveni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.