Reprezentanţii Primăriei Giurgiu anunţă, printr-un comunicat, faptul că municipalitatea este pregătită cu utilaje, oameni și material antiderapant pentru vremea rece anunțată de meteorologi pentru sfârșitul acestei săptămâni.

„În acest moment, în stocul de material antiderapant pentru deszăpezire se află 437 tone de sare, 154 tone de nisip și 10 tone de clorură de calciu, iar stocul urmează să fie extins cu alte cantitați de nisip de la Pitești. Pentru împrăștierea materialului antiderapant, municipalitatea are pregătite trei utilaje cu lamă frontală și sărăriță și tractoare cu remorcă din care antiderapantul poate fi împrăștiat manual. Saci cu material antiderapant sunt deja amplasați în intersecții, sensuri giratorii și străzi în pantă pentru a se interveni cât mai rapid în caz că va ninge”, este specificat în documentul menţionat.

Totodată, conform sursei citate, pe lângă utilajele aparținând societății Financiar Urban, desemnată să se ocupe de acțiunea de deszăpezire, și societăților din subordinea Consiliului Local, municipalitatea va închiria în caz de urgență utilaje de deszăpezire de la diferite firme.

„Pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni la timp și corespunzător, proprietarii de autoturisme sunt rugaţi să evite staţionarea timp îndelungat pe zona carosabilă. Cetățenii municipiului Giurgiu Pentru pot face sesizări și informa autoritățile cu privire la o situație de urgență la două numere de telefon, disponibile permanent: Telefonul cetățeanului – Poliția Locală – 0246/ 274 668, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență – 0246/ 219 409, mai este specifica în comunicatul reprezentanţilor Primăriei Giurgiu.

În urmă cu puţin timp, meteorologii au transmis o informare de vreme rea, inclusiv pentru judeţul Giurgiu, în perioada 29 decembrie, ora 13.00, 31 decembrie, ora 13.00. Informarea se referă la vreme deosebit de rece şi ninsori locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.