Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu  apreciază iniţiativele de organizare a unor  acţiuni caritabile cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi adresează mulţumiri tuturor persoanelor, instituţiilor şi organizaţiilor care vor să aducă o bucurie copiilor şi celorlalţi  beneficiari ai serviciilor de asistenţă socială în centrele rezidenţiale din cadrul  instituţiei.

În ceea ce priveste accesul  persoanelor fizice sau juridice, reprezentanţilor instituţiilor şi organizaţiilor în  structurile rezidenţiale (case de tip familial/centre) din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, facem următoarele precizări:

Hotărârea Guvernului României nr. 1018/2002 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la obligaţiile ce revin serviciilor publice  specializate pentru protecţia drepturilor copilului în vederea garantării  respectării dreptului la imagine şi intimitate al copilului aflat în plasament sau încredinţare prevede, la art. 3, că „accesul solicitantului în incinta serviciului ce urmează să fie vizitat se realizează cu acordul expres al directorului serviciului public specializat pentru protecţia drepturilor copilului şi însoţit de reprezentantul desemnat al serviciului public specializat pentru protecţia drepturilor copilului.” De asemenea, acest  aspect este specificat şi în  Hotărârea Consiliului Judeţean Giurgiu nr. 7/13.01.2009,  prin care a fost aprobat Regulamentul cu privire la obligaţiile ce revin serviciilor publice specializate pentru protecţia drepturilor copilului în vederea garantării  respectării dreptului la imagine şi intimitate al copilului aflat în plasament sau încredinţare.

Apreciem  iniţiativele  lăudabile ale unor persoane, instituţii şi organizaţii de  a contribui  la  realizarea unei atmosfere de sărbătoare în casele de tip familial şi centrele din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu şi sperăm că persoanele care doresc să se implice social vor înţelege  necesitatea respectării prevederilor legale în materie.

 

 

                    

                                                           Denisa Cristescu,               

  Comp. Relaţii cu Mass-Media

                                                     D.G.A.S.P.C Giurgiu

                                                           

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.