Trei dintre evenimentele rutiere s-au petrecut sâmbătă, 19 decembrie, iar celelalte trei, duminică, 20 decembrie.

Cel mai grav dintre acestea, soldat cu moartea unui bărbat, în vârstă de 48 de ani, a avut loc sâmbătă seara, pe DN 5, în afara localităţii Frăteşti. Un biciclist nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi a fost lovit în plin de un Opel Vectra la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din Prahova. Biciclistul a murit pe loc.

Alt eveniment rutier, sâmbătă, s-a petrecut în Prundu. Acolo, un bărbat, de 54 de ani, în timp ce circula cu o căruță nu a acordat prioritate de trecere unui biciclist, un bărbat, în vârstă de 65 de ani, şi l-a acroşat.

Din fericire, bărbatul a suferit răni uşoare. Potrivit poliţiştilor giurgiuveni, ambii participanţi la trafic erau băuţi. În ceea ce priveşte căruţaşul, Draggerul a indicat 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru biciclist, 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi în municipiul Giurgiu s-a înregistrat, sâmbătă, un accident rutier.

„Un tânăr, de 18 ani, din Vedea, în timp ce conducea autoturismul Opel Astra, la efectuarea manevrei de depășire a unui autoturism staționat, a intrat în coliziune cu autoturismul BMW care se deplasa regulamentar din sens opus, condus o femeie, de 31 ani, din municipiul Giurgiu”, este precizat într-un comunicat al Poliţiei Giurgiu.

Conform sursei menţionate, tânărul, rănit uşor, a fost transportat la Spitalul Județean Giurgiu.

Duminică, 20 decembrie, pe DN 5, în Daia, un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din localitate, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp din beton.

Au fost răniţi doi tineri din maşină. Potrivit poliţiştilor, tânărul era băut bine. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemie”, precizează aceştia.

Apoi, tot duminică, dar pe Drumul Național 5-B, un alt tânăr, tot de 25 ani, din municipiul Giurgiu, aflat la volanul unei Dacia Logan, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în afara părții carosabile a sensului opus de mers.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unei femei de 45 ani, din municipiul Giurgiu, pasageră pe locul dreapta spate al autoturismului. Amândoi au ajuns, pentru îngrijiri, la Spitalul Județean Giurgiu.

În aceeaşi zi, însă la Mihăileşti, un bărbat, în vârstă de 41 ani, fără permis,  nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a părăsit partea carosabilă şi a intrat cu maşina într-o clădire.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unui tânăr de 29 de ani, pasager pe scaunul din dreapta față al autoturismului, care au fost transportați la un spital din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.