(calendarintercultural.ro) Ziua de 18 Decembrie a fost declarată Ziua Minorităţilor Naţionale din România, prin Hotărâre de Guvern, în 1998.

Pe data de 18 Decembrie 1992, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase – ca document internaţional ce oferă o garanţie a drepturilor minorităţilor în general, astfel încât mai multe state i-au recunoscut importanţa prin promovarea zilei de 18 Decembrie ca zi a minorităţilor naţionale. România s-a raliat acestui context internaţional prin oficializarea Zilei Minorităţilor Naţionale din ţară. Internaţional, în 18 decembrie este Ziua Migranţilor.

Reprezentanţii administraţiei publice locale şi centrale, politicieni şi oameni simpli au postat mesaje cu ocazia acestei zile. La fel a făcut şi directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri(DRDP) Bucureşti, giurgiuveanul Marian Mina, pe pagina sa de Facebook.DSC_0008-001

„Mă bucură faptul că ţara noastră este un exemplu de convieţuire cu populaţiile minoritare. Disensiunile apărute de-a lungul vremii au fost mai degrabă create de interese politice, pentru că oamenii de rând au convieţuit în bună vecinătate şi înţelegere, fie că erau români, rromi, unguri, saşi, nemţi, greci, lipoveni şi multe alte etnii care de sute de ani şi-au durat căminele pe pământ românesc. Îmi doresc, în această zi, şi în toate celelalte care vor urma să fim toleranţi unii cu alţii, să militam pentru interesele noastre comune, pentru o viaţă mai bună şi mai prosperă pentru toată lumea!”, a scris Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.