Evenimentul- atât de aşteptat de copiii, tinerii şi îndrumătorii lor, recompensaţi pentru rezultatele lor foarte bune la diverse competiţii naţionale şi internaţionale- s-a desfăşurat joi, 17 decembrie, de la ora 12.00. Gala Excelenţei a fost găzduită de amfiteatrul Şcolii „Academician Marin Voiculescu”.

Consilier în cadrul Primăriei Giurgiu şi moderator al activităţii, Mugurel Roşu, a deschis Gala cu un mesaj pentru valorile urbei noastre.

 „Mă bucur că astăzi suntem aici, împreună, pentru a celebra Excelenţa în Giurgiu. La iniţiativa Primăriei şi Consiliului Local Giurgiu, astăzi, vom premia aici peste 600 de oameni care au adus în viaţa acestui oraş ceva mai mult decât normalitate. Într-o vreme în care valorile de multe ori sunt puse invers, iată că, şi aici, în Giurgiu, avem oameni deosebiţi care au făcut lucruri deosebite. Şi pentru că este normal ca ei să fie în fruntea noastră, astăzi, iată, suntem o sală a Excelenţei!”, a spus Roşu.

Invitat să ia cuvântul, primarul Nicolae Barbu i-a felicitat, la rândul său, pe toţi premianţii, mai mici, tineri, dar şi pe dascălii lor.

 „Vreau să vă felicit pentru faptul că datorită dumneavoastră Giurgiu a fost auzit atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional şi pentru noi toţi reprezintă cea mai mare mândrie. Vă felicit pentru că, prin activitatea dumneavoastră, nu doar strict în învăţământ, dar şi în cultură, sport şi în alte domenii în care aţi excelat, aţi făcut posibil ca, alături de oraşe mari ale ţării noastre, Giurgiu să ocupe un loc foarte sus şi meritul este al dumneavoastră”, a subliniat Barbu.

Şi inspectorul- şef şcolar al Inspectoratului de la Giurgiu, Gigi Oprişan a transmis un mesaj către elevii şi profesorii lor, dar şi pentru părinţi.  „Vreau să vă felicit, elevi, pentru rezultatele voastre, dar şi pe cei care sunt în spatele vostru. Vreau, în primul rând, să le mulţumesc părinţilor voştri, dar şi profesorilor care vă sunt al doilea rând de părinţi. Vă felicit încă o dată pentru rezultatele obţinute!”, a spus Oprişan.

448 de elevi şi 80 de profesori şi antrenori au fost premiaţi de reprezentanţii autorităţilor locale. Primii care au urcat pe scenă au fost elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”.gala 4

 „Mulţumim mult! Felicitări tuturor, felicitări Primăriei municipiului Giurgiu pentru această iniţiativă, suntem foarte mândri de elevii noştri, de cadrele didactice, aşa cum dumneavoastră sunteţi mândri de elevii dumneavoastră, respectiv de copiii dumneavoastră. Sărbători fericite şi să ne revedem într-un an 2016 care să ne aducă şi mai multe realizări!”, le-a transmis celor prezenţi directorul Colegiului, Mirela Delea.

Domeniile premiate la Gala Excelenţei au fost învăţământ, sport, artistic/cultură/promovarea tradiţiilor populare, social, ştiinţă şi tehnică şi activitate de cercetare.

Elevii care au primit premii sau medalii la mai multe competiții au primit doar un singur premiu, în valoare de 500 de lei. Însă, cadrele didactice au fost recompensate în funcţie de numărul de copii pregătiţi, 500 lei pentru cei care au pregătit între unul și cinci copii premianți, 1.000 lei pentru cei care au pregătit între 6 și 10 copii și 1.500 lei pentru profesorii care au pregătit peste 10 elevi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.