Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj legat de importanta întrunire, dar şi câteva fotografii.

r cuc„Joi, 10 decembrie 2015, am participat, în calitate de reprezentant al Ministerului Transporturilor, la Bruxelles, la cea de-a patra reuniune a Consiliului TTE – Transportur, Telecomunicații, Energie – prezidată de Dl. François BAUSCH, ministrul luxemburghez al dezvoltării durabile şi infrastructurii. Comisia Europeană a fost reprezentată de Vicepreşedintele Maros Sefcovic, responsabil pentru energie, și Comisarul Violeta BULC, responsabil pentru transporturi.

Principalul punct de dezbatere de pe agenda reuniunii a privit aspectele sociale în transportul rutier, ocazie cu care miniștrii și-au exprimat opiniile pe marginea acestui subiect în contextul în care Comisia Europeană pregăteşte deja, pentru a doua parte a anului 2016, o serie de propuneri legislative în această materie.

În cadrul reuniunii, am purtat discuții cu miniștrii transporturilor din țările UE, axându-ne pe nevoia de creștere a securității transportatorilor și pasagerilor, dar și pe identificarea celor mai potrivite măsuri de modernizare a transporturlor, astfel încât acestea să devina cât mai prietenoase cu mediul.

Poziția statului român, în ceea ce privește transportul rutier este aceea că, în perioada următoare, trebuie să ne concentrăm pe creşterea eficienţei printr-o implementare armonizată a regulilor europene existente, dar și pe creșterea cooperării transfrontaliere între statele membre”, a scris pe Facebook, Răzvan Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.