Lucrările pe Podul Giurgiu-Ruse sunt aproape de finalizare.

Începute în primăvara acestui an, investiţiile au vizat reparaţii capitale pe Podul Prieteniei.

„Astăzi(luni, 14 decembrie, n.r.) de la ora 13.00, au fost retrase restricţiile pe podul ce leagă Giurgiu de Ruse. Se mai lucrează izolat pe pod, pe anumite porţiuni, astfel încât să nu apară degradări. Este vorba, de exemplu, despre o porţiune chiar la graniţa cu Bulgaria, dar şi în alte două locuri unde mai sunt montaţi parapeţi, însă nu se mai impune restricţia de circulaţie”, a declarat pentru Giurgiu Net, şeful Departamentului Întreţineri din DRDP Bucureşti, Radu Munteanu.

El a precizat că lucrările vor dura până vineri, timp în care se mai intervine şi la intrarea în ţară, unde este turnat asfalt.

Totodată, continuă lucrările şi la sensul giratoriu de la benzinăria din zonă, acolo fiind turnat asfalt şi sunt puse borduri. „Circulaţia se desfăşoară normal dinspre şi spre vamă, nu se mai merge prin spate, nu se mai ocoleşte, ci în sens se intră normal”, ne-a mai spus Radu Munteanu.

Vă reamintim faptul că lucrările la Podul Prieteniei sunt executate în cadrul proiectului european denumit „Proiectare si Executie pentru Reabilitare Podul de la Giurgiu, peste Dunare, pe DN 5 km 64+884 inclusiv drumul de acces de la iesirea din vama pana la intrarea pe pod.

Cu o valoare de peste 46 de milioane de lei, proiectul este parte integrantă a Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013 şi a fost câştigat de CNADNR prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.