ISU Bucureşti a transmis recent un comunicat în atenţia organizatorilor de spctacole sau întruniri, în aer liber sau în interiorul unor construcţii.

În primul rând, li s-a transmis organizatorilor de evenimente în aer liber- cu capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune sau pe o suprafaţă mai mare sau egală cu 2.500 metri pătraţi, că trebuie să obţină autorizaţie de securitate la incendiu, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor cu completările şi modificările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completată şi modificat cu H.G.R. nr. 19/2014.aceştia

Pentru spectacole desfăşurate în interiorul construcţiilor (săli de spectacole, concerte şi altele asemenea), pentru situaţia în care spaţiile sunt încadrate în categoria sălilor aglomerate, este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a construcţiei.

Reprezentanţii ISU Bucureşti mai menţionează că folosirea flăcării: „lumânări, făclii, torţe şi altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivităţilor desfăşurate în restaurante sau pentru ambianţă ori divertisment în restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisă”, arată comunicatul pompierilor bucureşteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.