Dispensarul medical din localitatea menţionată, despre care scriam seara trecută, a fost inaugurat oficial, marţi, 8 decembrie.

La acţiune au participat, alături de primarul Cătălin Corbea, prefectul judeţului Giurgiu, Lavinia Crişu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică(DSP), Paul Marinescu, dar şi directorul Regionalei de Drumuri Bucureşti, Marian Mina, şi directorul OSIM, Alexandru Andrei.

După ce panglica a fost tăiată, edilul le-a prezentat oaspeţilor noul şi modernul dispensar, şi, ulterior, a avut loc o conferinţă de presă.

Cătălin Corbea a explicat faptul că investiţia a fost realizată cu fonduri europene, printr-un proiect depus prin intermediul Grupului de Local de Acţiune Comună în care mai sunt partenere şi alte unităţi adminstrativ-teritoriale.

„Reabilitarea şi extinderea imobilului au început acum o jumătate de an. Proiectul, după părerea mea, a avut un parcurs corect. În acest sens, vreau să mulţumesc şi constructorului, dar şi proiectantului. Lucrarea este aşa cum mi-am dorit-o, aşa cum a fost proiectată. Este un dispensar perfect funcţionabil în acest moment. Dotările, aşa cum aţi văzut, sunt absolut necesare pentru desfăşurarea actului medical în cele mai bune condiţii”, a spus Corbea.

Primarul comunei Prundu a menţionat faptul că dispensarul este dotat cu apă curentă, este racordat şi la canalizare, are sistem de încălzire, aer condiţionat, sistem de monitorizare video.

„Avem şi un sistem privind siguranţa la incendii, dar şi un generator. Dotările din cadrul fiecărui cabinet sunt suficiente, mobilierul este modern, sunt laptop-uri, dulapuri. Avem doi medici de familie şi un stomatolog. Dacă vom avea solicitări şi există deschidere din partea DSP, ar putea veni aici şi un al treilea medic. Cu cât avem mai mulţi medici, cu atât este mai bine”, a mai declarat Cătălin Corbea.

Luând cuvântul, prefectul Crişu a declarat că i-a fost confirmată informaţia potrivit căreia dispensarul de la Prundu este singurul din judeţ ce respectă standardele europene.

„Dispensarul este, într-adevăr, modern şi poate oferi condiţii omeneşti, normale, la un standard calitativ ridicat în ceea ce priveşte asistenţa medicală. Nu mai există aşa ceva în judeţ. Pentru aceasta, îl felicit pe domnul primar, cred că pentru a mia oară de când sunt prefect. Sunt foarte mândră că sunt giurgiuveancă, având astfel de primari în judeţ. Domnul Corbea este un exemplu pentru toţi ceilalţi primari. El a demonstrat că se poate!”, a subliniat Crişu.

La rândul său, directorul DSP Giurgiu, Paul Marinescu, l-a felicitat pe Cătălin Corbea pentru reuşită.

„Dispensarul corespunde, din punct de vedere epidemiologic, cu circuitele care sunt obligatorii. Este un dispensar care are o capacitate suficientă pentru a adăposti un act medical de calitate. Ca să fie aşa, cu siguranţă trebuie şi un personal care să corespundă exigenţelor din acest moment. Am gândit, şi domnul primar a fost de acord cu această idee, să facem un centru de permanenţă în această zonă. Dar şi un cabinet stomatologic bine dotat, pentru că există aici posibilitatea dezvoltării actului medical”, a spus şi Marinescu.

Investiţiile la dispensarul din Prundu se ridică la circa 180.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.