Mediatizarea prevederilor legale cu privire la operaţiunile de deţinere, comercializare şi folosire a materialelor pirotehnice, consecinţele nerespectării acestora, riscurile, dar şi evenimentele negative ce pot afecta ordinea şi siguranţa publică sau a persoanelor (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri). Acestea au fost temele dezbătute, marţi, 8 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu.

„La sfârșitul lunii noiembrie a.c., în preajma sărbătorilor de iarnă, Poliţia Română a declanşat la nivel naţional o acţiune în sistem integrat pentru diminuarea şi controlul fenomenului infracţional precum şi pentru protejarea intereselor legitime ale cetăţeanului. Obiectivele acţiunii naţionale constau în prevenirea producerii unor evenimente negative cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice, prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul materiilor explozive dar şi întărirea cooperării interinstituţionale (poliţie, inspectoratele teritoriale de muncă, poliţie de frontieră, vamă, autorităţi locale) între agenţiile de aplicare a legii  cu atribuţii în domeniu, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii”, au anunţat poliţiştii giurgiuveni.police petarde

Ei au precizat că efectivele Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, vor intensifica, în această perioadă, acțiunile în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea comercializării, folosirii ilegale şi a contrabandei de articole pirotehnice interzise de lege în târguri, oboare, pieţe, supermarket-uri şi în punctele de trecere a frontierei.

La întâlnirea cu presa locală au participat comisar de poliţie GEORGESCU Cătălin, adjunctul şefului I.P.J. Giurgiu, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, comisar șef de poliție BARNA Valerică, comisar șef de poliție GHEȚA Marius, ofițer specialist S.A.E.S.P. şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisar şef de poliţie ŞUŢĂ Constantin – Cristian, alături de care au fost invitați Daniela Ruse, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu și comisar șef NAN Aurel, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.