Asociația Municipiilor din România își exprimă nemulțumirea față de lipsa de transparență a Guvernului în fundamentarea și elaborarea bugetului de stat pe 2016, scrie presa centrală. Conform sursei menţionate, reprezentanţii Asociaţiei au propus ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, o întâlnire pe această temă.

„În data de 24 noiembrie Asociația Municipiilor din România a transmis Guvernului, prim-ministrului Dacian Cioloș, vice-premierului și ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice — Vasile Dîncu și ministrului Finanțelor Publice — Anca Dana Dragu solicitarea de a organiza o întâlnire pentru a discuta despre proiectul de buget pentru anul 2016. Totodată, AMR a expus și câteva probleme în convergență cu programul de guvernare propus, prezentând și soluții pentru depășirea acestora: alocarea resurselor financiare către administrația publică locală, profesionalizarea administrației publice locale și identificarea și eliminarea vulnerabilităților în absorbția fondurilor europene”, se arată într-un comunicat AMR transmis recent AGERPRES.

Asociația Municipiilor din România include toate cele 103 municipii din țară, la care se adaugă sectoarele Bucureștiului. Asociația promovează și protejează interesele autorităților administrației publice locale în vederea asigurării bunei guvernări pentru cetățeni, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.