Prima sărbătoare de iarnă este Sfântul Nicolae, aşteptat de toţii creştinii în dimineaţa zilei de 6 decembrie.

Care sunt câteva dintre cele mai vestite biceiuri de Sfântul Nicolae?

  1. Trebuie să dăruim şi săracilor

Crescut în spiritul poveței creștine „sa împarți averea săracilor”, Sfântul Nicolae şi-a dat întreaga moștenire pentru a-i ajuta pe nevoiași

  1. Copii neascultători primesc nuieluşă, iar cei cuminţi dulciuri şi fructe

Nicolae, ajuns, episcop de Myra este îngrijorat de o posibilă ruptură în Biserica pe care o conducea, iar pentru că responsabil ar fi fost ereticul Arie, ia dat o palmă. Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultători sa fie loviți cu nuielușa în semn de avertisment. Tot tradiția spune că nuielușa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar după aceea trebuie să fie pusă în apă. Dacă va înflori pana la terminarea anului, noul an va fi roditor şi plin de satisfacţii.

3. Sfântul Nicolae este ocrotitorul celor neajutoraţi, a soldaţilor şi a navigatorilor

Despre Sfântul Nicolae se mai spune că este iscoada lui Dumnezeu pe lângă rău, şi astfel el ajută văduvele şi orfanii. Tot el este stăpânul apelor şi îi salvează de la înec pe navigatori, apără soldaţii pe timp de război şi de aceea este invocat în timpul luptelor.

(sursa romaniatv.ro)

Liderii politici, oameni simpli, cu toţii au făcut urări, astăzi, în zi de sărbătoare.bada-2-700x357

„În fiecare an, pe 6 Decembrie, este prăznuit Sfântul Nicolae, caracterizat prin bunătate deosebită faţă de cei lipsiţi, ocrotitor și ajutător al familiilor numeroase, apărător al celor oropsiţi şi asupriţi, şi călăuzitor pentru cei care se află în călătorie, pe uscat sau pe ape. În această zi să ne aducem aminte de toate persoanele defavorizate, de cei cu lipsuri materiale și să le oferim dragostea noastră, să-i sprijinim şi să ne rugăm pentru ei ca Sfântul Nicolae să-i ocrotească. Celor ce poartă numele Sfântului Nicolae le doresc sănătate, fericire, bucurie, speranță și armonie. Să trăiți cu numele și să fiți binecuvântați!”, le urează sărbătoriţilor preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

„Moş Nicolae, Sfântul cel bun, să vă aducp celor care-i purtaţi numele multă sănătate, bucurii şi viaţă împlinită. Şi pentru că au început sărbătorile de iarnă, vă urez tuturor Sărbători Fericite! La Mulţi Ani!”, le transmite tuturor giurgiuvenilor şi vicepreşedintele PSD Giurgiu, director al DRDP Bucureşti, Marian Mina.DSC_0008-001

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.