Este vorba despre chirurgul oncolog Fatih Agalar şi ginecologul chirurg-oncolog Fatih Gucer.

Ei se află sâmbătă, 5 decembrie, în oraşul nostru pentru a oferi gratuit o a doua interpretare a unor analize pe care le-au făcut zeci de giurgiuveni cu afecţiuni din cele două categorii menţionate.

Medicii au sosit la noi la invitaţia celor din Asociaţia „Implică-te pentru viitor”, cu sprijinul pacientului Mirela Delea, director al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”.

Astfel, într-o singură zi, unui număr de 30 de pacienţi giurgiuveni le vor fi interpretate rezultatele analizelor medicale. Mirela Delea ne-a spus că medicii fac astfel de activităţi benevol, dorind să vină în sprijinul pacienţilor care nu au posibilităţi financiare de a fi consultaţi chiar la clinica din Istanbul.

Specialişti de la Clinica Anadolu din Turcia au venit la Giurgiu pentru al doilea an consecutiv. În 2014, în afară de interpretări ale rezultatelor analizelor medicale, ei au participat şi la un seminar organizat de Primăria municipiului Giurgiu.

Fatih Agalar şi Fatih Gucer sunt profesori doctori, şcoliţi în Turcia şi Statele Unite. În America au studiat la „John Hopkins” Chicago. Sunt oameni solicitaţi lunar la seminarii şi alte activităţi internaţionale şi care au responsabilităţi la cel mai înalt nivel medical din lume.

„În ciuda piedicilor care au existat din partea unei alte asociaţii din Giurgiu, care încerca să dea o conotaţie politică a acestui eveniment, apreciem foarte mult efortul depus de aceşti medici şi dorinţa lor de a sprijini oameni care nu-şi pot permite să plătească asemenea consultaţii”, ne-a mai spus Delea.

Medicii sunt în România de la mijlocul acestei săptămâni. Au desfăşurat acelaşi tip de activitate în Bucureşti, Braşov şi, azi, la Giurgiu.

„Suntem aici pentru că există foarte mulţi pacienţi şi am şi găsit oameni care au dorit să organizeze o asemenea activitate, cum este doamna Delea. Sunt, aşadar, foarte mulţi oameni cu probleme şi ne înspăimântă faptul că fenomenul se manifestă în oraşele de-a lungul Dunării. Şi la Galaţi, Brăila, Tulcea se întâmplă acelaşi lucru. Nu cunoaştem motivul, încercăm să ne dăm seama de ce”, ne-a spus şi Sibel Esen, specialistul în relaţii internaţionale, cea care îi însoţeşte pe medicii de la Anadolu la atare evenimente.

Giurgiu a fost ultimul popas, pe anul acesta, al medicilor Fatih Gucer şi Fatih Agalar în România.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.