Nu este deloc uşor să împodobeşti un brad, dar o localitate întreagă pentru ca să arate deosebit! Nu e uşor să faci ca straiele de sărbătoare să nu pară kitsch, ci să te mândreşti că ai reuşit să-i bucuri pe cetăţeni cu ornamente frumoase, amplasate cu mult bun gust.

Circa 600 de ghirlande, de diverse forme, împodobesc localitatea Prundu, urmând ca asemenea obiecte decorative să lumineze şi satul Puieni.

Brăduţi, globuleţe, toate amplasate deloc haotic, ci chiar calculat, am putea spune, au scos la plimbare localnicii care merg, seară de seară, să-şi bucure sufletul.

„Mă bucur că vă place. Este o continuare a lucrurilor pe care le-am început şi, în fiecare an, venim cu o valoare adăugată peste ceea ce am construit. Anul acesta, am reuşit să dublăm numărul de ghirlande de pe străzile din Prundu. Localitatea este împodobită în proporţie de 70%, mai avem încă străzi pentru care trebuie să mai achiziţionăm, pe viitor, ghirlande ca să facem o amenajare completă”, spune primarul din Prundu, Cătălin Corbea.

100 din cele 600 de ghirlande- aşezate astfel încât să „definească” practic străzile- sunt speciale. Adică, sunt făcute special pentru a se „asorta” cu stâlpii de iluminat public ornamental._DSC0149

„Avem 100 de ghirlande pe care le-am gândit împreună cu furnizorul. Ghirlandele au fost gândite în aşa fel încât să fie potrivite pentru stâlpii de iluminat public şi evident a fost luat în calcul şi aspectul economic. Am încercat să facem ghirlande cu un cost bun, să economisim. Într-adevăr, am vrut să dăm şi o notă de identificare a fiecărei străzi, să ne dăm seama chiar după ghirlande, în acelaşi timp, pe ce stradă suntem”, a mai spus Cătălin Corbea.

Ca în fiecare an, şi Crăciunul acesta, copiii din Prundu vor avea parte de o serbare pe cinste. Ei vor colinda, vor cânta şi vor spune poezii iar Moş Crăciun le va aduce daruri. „Serbarea va avea loc tot la Sala de Sport. Am pregătit 800 de pachete pe care Moşul le va aduce atât copiilor de la grădiniţă, elevilor, dar şi tinerilor de la Liceul Prundu”, a subliniat primarul Corbea.

Întrebat ce valoare au cele 600 de obiecte decorative de sărbători, ne-a declarat că suma se ridică la circa 30.000 de euro.

„Acum mai aşteptăm doar să ningă! Şi, atunci, îi aşteptăm şi pe toţi cei care vor să viziteze localitatea Prundu. Toate vor arăta nemaipomenit, când va fi zăpadă!”, a conchis Cătălin Corbea.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.